Trimisul special al blogului uichendist.ro, Vlad, continua povestea de saptamina trecuta privind sectorul 3 Bucuresti. Acum ne vorbeste despre parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza). Prea multe locuri de joaca. Etica pazitorilor de la BGS. Prea des schimbatele pavele si pavaje. Gonirea teraselor din parc. O fi bine-o fi rau? Voi ce credeti? Vlad are cuvintul. Si excesul de civilizatie dispera.

  • Saptamina trecuta va spuneam despre multele aspecte minunate ale parcului Alexandru Ioan Cuza.
  • Povesteam ca fapt pozitiv ca parcul are acum multe locuri de joaca pentru cei mici. Doar ca nu v-am lamurit ce inseamna multe. MULTEEEEE. Extrem de multe, jumatate din parc este acoperit cu astfel de zone de joaca toate la fel. Cam la fiecare 20-25 de metri mai este un loculeț de joaca.
  • Altceva ce ne mai deranjeaza? Bancile. Coșurile. Felinarele. Toate sunt deja la a 3-a reincarnare. La ce ma refer? La faptul ca acum vreo 4 ani s-au pus niște banci noi prin parc ..și coșuri și felinare și toate cele. 6 luni mai tarziu au fost scoase ca sa refaca asfaltul, betonul , piatra cubica și in special bordurile (pe care oricum le tot schimbam ca pe ciorapi) apoi au fost puse altele. Dupa o perioada acest proces s-a repetat. Și se tot repeta și se va tot repeta.
  • E parc și va spuneam ca avem rampe de role si biciclete. Dar mai menționam un fapt, ca posibilitatea dumneavoastra de a le folosi este direct legata de sanatatea mentala a membrilor din guvern sau de cheful agenților de paza BGS. Baieții sau “grașii”, cum sint numiti de trecatori, de la sus-numita agenție au tendința de a alerga, scuipa, injura și amenința pe orice adolescent care are ideea absurda de a se da cu bicicleta in parc. De ce? Pai, cineva acolo sus (adica la Guvern) s-a gindit ca prea mult sport din acesta strica. De ce sa se dea omul cu bicicleta in parc, pe linga lac, cind noi i-am facut pista de bicicleta care trece prin parcari, strazi și nu in ultimul rind chioșcuri de ziare? Așa ca prin OUG 195/2002 nu prea mai aveam voie cu biciclete in parcuri. Dar cei de la BGS au voie sa te vineze cu ATV-ul prin parc.
  • O alta problema, ceva mai mica intr-adevar dar tot urita, este cu igiena. Spuneam ca ai destul loc sa te plimbi cu pisica, cațelul sau ce animal ai tu de companie. E adevarat, doar ca numarul de animaluțe care iși plimba stapinii in parc influențeaza in mod direct șansa ca voi sa calcați in excrementele lor (ale ciinilor sper). Pina la urma acest paragraf a fost o rugaminte sa nu fiți nesimțiți și sa faceți curat atit dupa voi cit și dupa animalele voastre.

Citeste restul materialului si comenteaza pe uichendist.ro.