Luni, 26 octombrie, de la ora 20:30, Hard Rock Cafe va gazdui Blues Poems, a sasea editie a serilor Blue Monday, informeaza organizatorii. Personalitatea artistica nonconformista a poetului Dan Mircea Cipariu se va intalni cu influentele bizantine ale muzicii lui Anton Pann (in interpretarea originala a trupei 3 Parale) si cu tango-ul argentinian al Analiei Selis, totul invaluit de blues - muzica promovata de aproape 20 ani de catre Mike Godoroja si Blue Spirit. Tot la Hard Rock Cafe, sambata, 24 octombrie, de la ora 22:30, Ioan Gyuri Pascu & Blue Workers vor descrie Morvocul romanesc si vor explica de ce Tara arde si babele se piaptana.

Concertul de sambata, 24 octombrie, il va aduce pentru prima data pe scena Hard Rock Cafe pe Ioan Gyuri Pascu, unul dintre cei mai indragiti muzicieni si actori romani. Cunoscut mai ales pentru activitatea sa ca membru al grupului umoristic Divertis, Gyuri Pascu si-a inceput cariera muzicala in urma cu 27 de ani, remarcandu-se prin ironia isteata a versurilor unor piese precum Tara arde si babele se piaptana sau Morcovul romanesc.

Alaturi de Blue Workers, Ioan Gyuri Pascu pregateste pentru concertul din HRC un playlist care ii va purta pe fanii sai prin ritmuri de folk, blues, rock, country-blues si chiar opera, intr-o interpretare unica, din care nu vor lipsi versurile inteligente si ironia subtila. Pretul unui bilet la concert este de 25 lei.

Blues Poems, a sasea editie a serilor Blue Monday, va imbina intr-un show inedit doua dintre cele sapte arte: muzica si poezia. Pentru prima data pe scena Hard Rock Cafe, invitatii vor incerca sa dea versuri muzicii si muzica versurilor. Pretul unui bilet la concert este de 25 lei.

O chemare catre blues-ul de natura arhaica, imbinandu-se estetic la nivelul relatiei artistice dintre cei doi cunoscuti artisti Mike Godoroja si Dan Mircea Cipariu, la care se vor adauga interventiile unor artisti extrem de speciali: Analia Selis si Ansamblul Trei Parale. Stari de conflict sau buna intelegere, momente de improvizatie la limita bunului ghid artistic care este autoironia sau instant composing, iata doar cateva repere ale unui show pe care il anticipam ca fiind de neuitat.

Hard Rock Cafe se afla pe Bd. Kiseleff 32. Rezervari: 021 206 6261.

DAN MIRCEA CIPARIU (poet) este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, presedintele sectiei POEZIE - Asociatia Scriitorilor Bucuresti, castigator al unor premii importate in poezie, autor al volumului de poeme: Tsunami, primind premiul Asociatiei Scriitoriilor din Bucuresti, in anul 2006, printre alte titluri publicate se numara Hai sa ne intalnim pe site sambata seara (Editura Libra, 1999), Mahalaua de azi pe maine (cu Traian T. Cosovei, Editura Vinea, 2000), Virusul romantic (Libra, 2001), Sunt pur, din ce in ce mai pur (Editura Libra, 2002). A initiat si organizat în iulie 2009 prima editie a Maratonului de Poezie si Jazz.

ANALIA SELIS (Argentina) este absolventa a Facultatii de Arte Muzicale din San Miguel, Argentina, Analia are un trecut muzical impresionant, atat in ceea ce priveste performantele obtinute (diploma in educatia muzicala si diploma pentru perfomante vocale), cat si in ceea ce priveste reusitele artistice. Inspiratia sa pentru compunerea pieselor provine din cultura si traditiile Argentinei, din situatia social - politica a tarii sale.

Prima aparitie scenica a Analiei Selis in Romania a fost pe scena Festivalului Cerbul de Aur 2004, acolo unde a reprezentat Argentina, reusind o clasare pe locul 3.

Detine mai multe diplome in domeniul muzical:

  • diploma in Educatia muzicala pentru copii - Facultatea de Arte Muzicale din San Miguel de Tucuman (1998)
  • diploma in Interpretare vocala - Longy School of Music, Boston, USA (2002)

A cantat in deschiderea mai multor concerte importante:

  • Natalia Imbruglia din cadrul Festivalului Cerbul de Aur (2005)
  • Buena Vista Social Club din Timisoara si Bucuresti (2006)
  • Septeto Nacional de Cuba - Palatul Copiilor, Bucuresti (2007)
  • Rafaga (2007)
  • Juanes - Sala Polivalenta, Bucuresti (2008)
  • Eliades Ochoa (2009)

Se mai poate mandri cu recitaluri sustinute in cadrul Festivalului Callatis (2006) si in cadrul Festivalului George Enescu. An de an sustine (incepand cu 2005) Concertul de Craciun Feliz Navidad.

Discografie: Aqui, hoy (2005), Aqui, manana (2006), Suenos-Vise (2008).

Muzica Analiei Selis cuprinde ritmuri diverse: tango, chacarera si zamba din Argentina, flamenco din Spania, son din Cuba, joropo din Columbia, vals din Peru, samba si bossa nova din Brazilia etc.

Vezi aici site-ul artistei.

TREI PARALE (Muzica Traditionala Romaneasca) este o trupa formata in 2003. Cei patru componenti ai formatiei (Florin si Beatrice Iordan, Daniel Pop, Dinu Petrescu), tineri oraseni atrasi de muzica traditionala specifica spatiului carpatic, incearca sa alature muzicile romanesti si pe cele ale altor popoare ce traiesc in acest loc.

Ei doresc astfel continuarea unor traditii locale libere de mostenirea folclorismului comunist. In acest scop, instrumentele pe care le folosesc sunt vechile instrumente ale satului: fluierul, cavalul, tilinca (un fluier arhaic fara gauri), cobza, dramba, simple percutii etc.

La sfarsitul lui 2008, Trei Parale si-au lansat primul album, intitulat Bazar.

Vezi aici site-ul trupei Trei Parale.