Considerat un "chitarist ca un aruncator de flacari", Michael "Iron Man" Burks va sustine un concert la Hard Rock Cafe Bucuresti pe 9 noiembrie, de la ora 20:30, informeaza organizatorii.

“O legenda in devenire”, conform revistei GuitarOne, Burks este un muzician complet - compozitor, interpret, lider de trupa, riff-master si showman desavarsit. Pentru Chicago Sun-Times, celebrul cotidian american, “Iron Man” Burks este un “chitarist ca un aruncator de flacari, ce isi canta piesele cu furie salbatica si tandrete coplesitoare”.

Considerat un erou al blues-ului modern, Burks este cunoscut in lumea intreaga pentru concertele sale energice si intense, vocea ragusita si acordurile dure de chitara, artistul fiind unul dintre putinii interpreti de blues care canta cu Gibson Flying V, o chitara de rock si heavy-rock.

Pe scena Hard Rock Cafe, Michael Burks va interpreta atat piese mai vechi, cat si de pe I Smell Smoke (2003) si Iron Man (2008), ambele produse de Jim Gaines, care a mai lucrat ca producator si pentru Santana, Stevie Ray Vaughan, Luther Allison si alte mari legende ale rock-ului.

Pentru albumele amintite, Burks a primit numeroase premii si distinctii, printre care: 25th W.C. Handy Blues Awards 2000 si 2004, Blues Song of the Year - I Smell Smoke, Contemporary Blues Album of the Year sau Living Blues Guitarist of the Year Award 2004.

Biletele se gasesc la Hard Rock Cafe, in librariile Carturesti, magazinele Germanos si Vodafone si online pe www.eventim.ro si www.bilete.ro. Pretul unui bilet este de 40 lei.

Evenimentul Iron Man Blues va avea loc sub egida serilor Blue Monday si va fi prezentat de Florian Lungu si Mike Godoroja.

Vezi aici site-ul lui Michael "Iron Man" Burks si pagina lui de myspace.