AC/DC va concerta in Romania pe 16 mai 2010, in Piata Constitutiei din Capitala si face parte din turneul Black Ice World Tour 2010, informeaza D&D East Entertainment.

Biletele pentru concert au fost puse in vanzare exclusiv prin reteaua Eventim si se pot cumpara de la urmatoarele puncte de vanzare: magazinele Germanos, magazinele Vodafone, Librariile Carturesti, Librariile Humanitas si Sala Palatului din Bucuresti. Online, biletele se pot cumpara accesand www.eventim.ro.

Primele 20.000 de bilete au pretul de 127,2 lei, apoi pretul acestora va fi de 148,4 lei. Exista si o categorie speciala de bilete in fata scenei - Golden Cicle, la pretul de 265 lei si bilete VIP, la pretul de 477 lei. Acestea din urma vor fi puse in vanzare in cursul zilelor urmatoare. La categoriile Golden Circle si VIP, numarul biletelor va fi limitat la 3000, respectiv 2000 de bilete. In plus, biletele se vor putea cumpara in doua rate, pe baza unui sistem de vouchere.

Cei de la AC/DC vor veni in Romania insotiti de invitati speciali, care vor fi anuntati in cel mai scurt timp si cu propria productie.

Evenimentul a fost anuntat si pe site-ul trupei.

AC/DC in Romania este un eveniment prezentat de East European Concert si Marcel Avram, prin asociere cu D&D East Entertainment.

Despre AC/DC

Cu peste trei decenii de activitate, AC/DC nu par sa fi obosit deloc, fiind una dintre cele mai iubite trupe rock a tuturor timpurilor! De la infiintarea trupei, in anul 1973, rock-ul propus de catre australienii de la AC/DC a cucerit lumea, formatia avand mai mereu concerte sold-out si vanzari de albume de peste 200 de milioane de exemplare in intreaga lume. Cea mai bine cotata trupa a casei de discuri Sony BMG Music Entertainment, AC/DC a vandut aproape 70 de milioane de albume numai in Statele Unite, ajungand una dintre cele mai bine vandute trupe din istorie.

Faimosul album AC/DC, Back In Black, a primit un dublu disc de diamant, pentru 22 de milioane de copii vandute in Statele Unite, astfel devenind al cincilea cel mai de succes album vandut din America.

Cei de la AC/DC au electrizat lumea prin vocea inconfundabila a solistului Brian Johnson, carisma chitaristului Angus Young si prin show-uri care au lasat publicul cu rasuflarea taiata.

Black Ice World Tour

Black Ice World Tour, care include si concertul din Romania, a debutat cu niste recorduri impresionante:

  • trei concerte din Melbourne (Australia) au fost SOLD OUT in 10 minute, ceea ce reprezinta  un record absolut
  • 500.000 de bilete s-au vandut in prima zi de la anuntarea turneului
  • Black Ice World Tour are una dintre cele mai mari si costisitoare scene din istorie
  • majoritatea concertelor din Europa au fost SOLD OUT

Turneul a inceput pe 28 octombrie 2008 si se va incheia spre finalul anului 2010, desfasurandu-se pe trei continente: Europa, Australia si America de Nord.

Black Ice - Albumul

Albumul promovat de turneu, Black Ice, este cel de-al 15-lea disc de studio AC/DC, lansat in octombrie 2008. Black Ice s-a vandut in doua milioane de exemplare in prima saptamana de la lansare si s-a clasat pe locul intai in 29 de tari, printre care Australia, Canada, Marea Britanie si Statele Unite.

Albumul a primit trei discuri de platina in prima saptamana de la lansare, fiind al doilea cel mai bine vandut album al anului 2008. Pana in prezent, Black Ice a primit discuri de platina in peste 20 de tari (Statele Unite, Australia, Canada, Suedia, Elvetia, Germania, Norvegia, Austria, Cehia, Ungaria, Finlanda, Spania etc.)