Dupa concertul sustinut in 2008 pe stadionul Cotroceni din Capitala, legendara trupa britanica revine anul acesta in Romania, pe 15 august, in parcarea mall-ului Polus Center din Cluj-Napoca, in cadrul unui eveniment prezentat de clubul de fotbal CFR Cluj si organizat de Imagistica si Iconica.

"Data trecuta cand am fost in Romania, in cadrul turneului Somewhere Back in Time din 2008, publicul ne-a primit cu un entuziasm incredibil, a fost o experienta fantastica si ne-am dorit foarte tare sa revenim pentru un nou concert. Iar bucuria este cu atat mai mare cu cat este vorba despre Transilvania, o zona cu o istorie deosebita! De atfel, suntem convinsi ca fanii nostri stiu acest lucru, una dintre piesele de pe primul nostru album poarta acest nume, si abia asteptam sa cantam in sfarsit in Transilvania!”, a declarat Steve Harris, basistul si membrul fondator al trupei.

Iron Maiden revine vara aceasta in fata publicului roman in cadrul turneului mondial The Final Frontier, turneu ce anticipeaza aparitia discului cu acelasi nume, primul album de studio Iron Maiden dupa o pauza discografica de aproape patru ani.

The Final Frontier este cel de-al cincisprezecelea material de studio Iron Maiden lansat pe parcursul celor 30 de ani de cariera ai trupei. Lansarea oficiala a albumului va coincide cu prima parte a turneului, ce va incepe in luna iunie a acestui an cu o serie de show-uri in America de Nord.

Turneul The Final Frontier va include si aparitii speciale in cadrul unora dintre cele mai cunoscute festivaluri europene, printre care Wacken in Germania si Sziget in Ungaria, precum si numeroase alte concerte de stadion, urmand sa continue si in 2011.

Iron Maiden este considerata una dintre cele mai bune trupe britanice live din istorie. A vandut peste 80 de milioane de exemplare in toata lumea si a primit de-a lungul timpului numeroase distinctii, printre cele mai recente numarandu-se un Brit Award pentru “Cea mai buna trupa live” in 2009 (Best British Live Act 2009) si un premiu Juno acordat luna trecuta in Canada pentru DVD-ul anului (Flight 666 - documentarul realizat in 2008 in cadrul turneului mondial Somewhere Back In Time).

Iron Maiden va concerta in Cluj-Napoca pe 15 august, biletele pentru concertul care va avea loc in parcarea mall-ului Polus Center urmand a fi disponibile incepand cu data de 24 mai, ora 12:00, pe site-ul www.servuscluj.ro.

Vezi aici site-ul trupei Iron Maiden si pagina de myspace.