Festivalul "Dulciuri pentru toti" 2010, aprinderea celei mai mari instalatii cu decoratiuni de Craciun din lume, Festivalul de Film Experimental EXPIFF, DaKINO si Zilele Filmului Irlandez sunt cateva dintre evenimentele ce nu ar trebui ratate saptamana aceasta in Bucuresti. Printre spectacolele importante din aceste zile se numara proiectul special "Duete" (Alina Manole, Zoia Alecu si formatia Poesis), concertele Nouvelle Vague, El Negro (lansare de album), Goran Bregovic, No Mercy, Iris, dar si un spectacol aniversar al celor de la Trei Parale - program de muzica romaneasca veche, prin care grupul incearca reconstituirea muzicilor urbane de secol al XIX-lea din Moldova si Valahia. De asemenea, formatia Therion va sustine in fata bucurestenilor un concert ce va beneficia de prezenta vechiului steag dacic Dracones.

Fructe,dulciuriFoto: USER UPLOADED

In perioada 25-28 noiembrie, Palatul Copiilor gazduieste a treia editie a festivalului "Dulciuri pentru toti". Pretul biletului de intrare este de 5 RON. Copiii pana in 12 ani beneficiaza de acces gratuit.

De asemenea, timp de trei zile, in perioada 26-28 noiembrie 2010, Parcul National "Lia Manoliu” va gazdui evenimentul "Festin Romanesc - Sarbatoarea Usturoiului”: mesterilor populari, tigani aurari, paine de casa, bomboane moldovenesti, magiun de Topoloveni, must etc. Detalii aici.

In zilele de 27 si 28 noiembrie, la Hotel Marriott, Sala Ploiesti, etaj 1, intre 10:00 si 18:00, parintii au la dispozitie un Targ de Jucarii, cu oferte speciale, noutati si idei de cadouri pentru cei mici.

In zilele de 24 si 25 noiembrie 2010, de la ora 18:00, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38, Bucuresti) va avea loc cea de-a doua editie a Zilelor Filmului Irlandez. Programul festivalului se gaseste aici.

Intre 22 si 27 noiembrie, cinefilii au la dispozitie cea de-a 20-a editie a Festivalului International de Film DaKINO. Peliculele vor rula in salile: Cinematograful Patria, Sala Elvira Popescu si Noul Cinematograf al Regizorului Roman (NCRR) din cadrul Muzeului Taranului Roman. Detalii aici.

De asemenea, in perioada 24-28 noiembrie, Festivalul International de Film Experimental Bucuresti EXPIFF se desfasoara la Cinema Scala. Detalii aici.

Luni, 22 noiembrie, de la ora 19:30, Alina Manole, Zoia Alecu si formatia Poesis (Marius Batu si Eugen Baboi) concerteaza la Cinema Scala, in cadrul unui spectacol de "folk duios si duetos". Invitati speciali ai serii sunt Iulian Vrabete si Quartelle.

In aceeasi seara, trupa Nouvelle Vague va sustine al treilea sau concert in Romania. Evenimentul va avea loc la Sala Palatului, accesul fiind permis incepand cu ora 19:00. Trupa Cuantune va deschide seara in jurul orei 20:00, urmand ca dupa o scurta pauza sa inceapa concertul Nouvelle Vague. Detalii aici.

Tot luni, la Arenele Romane, formatia Therion aduce pe scena din Capitala un element inedit: integrarea in scenografia concertului a vechiului stindard dacic "Dracones".

Programul serii:

  • Doors open: 18.30
  • Meet & Greet / 19.30 - 19.45 (doar pentru biletele V.I.P.)
  • Loch Vostok / 19:30 - 20:05
  • Changeover / 20:05 - 20:20
  • Leprous / 20:20 - 20:55
  • Changeover / 20:55 - 21:25
  • Therion / 21:25 - 23:25

Marti, 23 noiembrie, de la ora 19:00, va putea fi vizionata in premiera, la Casa de Cultura a Studentilor, pelicula "Golgota Basarabiei-Dosarele comunismului". Proiectia va avea loc in prezenta realizatorilor de la Studioul "Moldova Film". Intrarea este libera.

Tot marti, clubul Jukebox va gazdui un concert "tribute" Red Hot Chili Peppers (by Organi'C), cu incepere de la ora 22:30. Intrarea costa 30 RON. Adresa: Str.Turturelelor, nr. 11.

Miercuri, 24 noiembrie, de la ora 12:00, in mansarda Carturesti (de pe Verona, nr. 15), Alexandru Andries isi lanseaza un nou album, intitulat "Vec-Hit-Uri". Artistul va vorbi in cadrul conferintei despre noul sau disc, ce cuprinde o selectie de piese remasterizate de pe albumele care nu au ajuns la public.

Joi, 25 noiembrie, formatia El Negro isi lanseaza un nou album, intitulat "Welcome to Green Repub", in Silver Church Club, de la ora 21:00. Biletele pot fi cumparate online contra sumei de 16 RON sau de la Silver Church, pret 25 RON.

Tot joi, de la ora 19:00, Sun Plaza va aprinde cea mai mare instalatie cu decoratiuni de Craciun din lume, o tentativa pe care o va inscrie in Cartea Recordurilor Guinness.

Vineri, 26 noiembrie, la Sala Palatului, de la ora 20:00, in cadrul Festivalului International de Film DaKINO, Goran Bregovic si Wedding and Funeral Orchestra vor concerta din nou in Romania, dupa ce au mai sustinut un spectacol in luna mai, la Zone Arena. Detalii aici.

Tot vineri, grupul Trei Parale sarbatoreste cinci ani de la infiintare, printr-un concert care va avea loc in Clubul Taranului, de la ora 21:00. Vor fi prezentate atat piese din programul Bazar - program de muzica veche romaneasca, prin care grupul incearca reconstituirea muzicilor urbane de secol al XIX-lea din Moldova si Valahia - cat si melodii cantate mai rar sau deloc in concerte, melodi ce fac parte din proiecte viitoare ale grupului.

De asemenea, in aceeasi seara, de la ora 21:00, concerteaza in Big Mamou (Independentei 2 B) Blackbeers, o trupa de "irish celtic rock & punk".

Sambata, 27 noiembrie, la aproape o saptamana de la lansarea albumului 12 Porti, formatia Iris concerteaza la Hard Rock Cafe, de la ora 22:30. Spectacolul va fi urmat de o sesiune de autografe, fanii formatiei fiind invitati sa descopere noul CD, dar si sa se fotografieze alaturi de Cristi Minculescu si de colegii sai de trupa. Biletele sunt disponibile pe www.tickefan.ro, in reteaua magazinelor Flanco si la Hard Rock Cafe, la pretul de 50 de lei (cu loc) si 35 lei (fara loc).

Tot sambata, Shukar Collective va concerta la The ARK, de la ora 21:00. Detalii aici. De asemenea, in aceeasi seara, trupa No Mercy revine in Romania, in Le Studio din Bucuresti (fost R2 din Regie). Detalii aici.