Concursuri si campionate de escalada, un curs despre Istoria cristalelor Swarovski, discutii despre "sexul magic in opera lui Shakespeare", conferinte despre arhitectura modernista in Bucurestiul interbelic si Cupa Ambasadorului Japoniei la Go sunt cateva dintre evenimentele interesante ale acestui sfarsit de saptamana.

dansuri romanestiFoto: Fundatia Calea Victoriei

Intre 26 si 28 noiembrie, in incinta Galeriilor ARTExpo ale Teatrului National Bucuresti, se va desfasura Cupa Ambasadorului Japoniei la Go. Adresa: Bulevardul Nicolae Balcescu, nr. 2, etaj 3.

Competitia reuneste peste 150 de jucatori, adulti si 50 de jucatori copii, majoritatea bine plasati in clasamentele nationale si internationale. Intre rundele competitiei, sportivii vor participa la concursuri, ateliere de origami si vor asculta muzica traditionala japoneza. Detalii si programul competitiei se gasesc aici.

Tot in acest weekend, intre 26 si 28 noiembrie, se desfasoara Iarmarocul Bucurestilor:

  • conserve, de legume si fructe, muraturi gustoase, gogonele, mere murate si conopida, sunculite afumate, pastrame si carnaciori
  • produse de post si prajituri facuta de maicutele de la Manastirea Ciorogarla
  • placinte poale-n brau, cu placinte cu mere, dovleac si cozonaci cu nuca de la gospodinele din Botosani
  • mere coapte de la Maramures, magiun de prune, produse apicole
  • articole de artizanat, ulcele de lut si articole din lemn utile, haine calduroase de blana, caciuli si ciorapiori de lana
  • specialitati de branza cu paprika, cu marar si chimen salbatic
  • paine de casa, traditional romaneasca si nu numai, specialitati de paine cu masline, cu ardei si cu cartofi

Programul de acces in cadrul Palatului Sutu (Muzeul Municipiului Bucuresti):

  • Vineri: 10.00-20.00
  • Sambata 10.00-20.00
  • Duminica 10.00-18.00

Targul International de Vinuri - GoodWine 2010 va aduce, intre 26 si 29 noiembrie, la World Trade Plaza (Hotel Pullman din Bucuresti), oferta a peste 30 de importatori si producatori.

In cadrul evenimentului vor fi prezentate vinuri provenind din Romania, Franta, Italia, Spania, Austria, Bulgaria, Australia, Argentina, Chile, Africa de Sud, California, SUA, Georgia. Detalii aici.

Clubul sportiv Vertical Spirit va organiza la Bucuresti in weekend-ul 27-28 noiembrie, cea de-a doua editie a concursului Vertical Step Maraton. Evenimentul va avea loc in cea mai inalta sala de escalada din tara, situata in Str. Baicului, Nr. 80 (Zona Garii Obor, in incinta fostei Electronica).

Tot aici se va desfasura si Campionatul National de Escalada pentru copii si juniori, la care vor lua parte copii din intreaga tara, cu varste cuprinse intre 5 si 17 ani. La acest campionat au fost invitati sa participe si copii din tarile invecinate (Serbia, Bulgaria). Detalii aici.

Vineri, 26 noiembrie, are loc la Ceainaria Carturesti Verona un eveniment permis numai persoanelor peste 18 ani: Sah la regina - sexul magic in opera lui Shakespeare. Evenimentul incepe la 19:00 si costa 30 RON (sau 25 RON pentru studenti).

Tot vineri, de la 18:30, Vlad Thiery va vorbi la Muzeul Vasile Grigore despre istoria blocurilor de pe Magheru, despre eleganta vilelor din Parcul Filipescu si despre sobrietatea edificiilor publice bucurestene. Evenimentul se numeste Arhitectura modernista in Bucurestiul interbelic si costa 30 RON (sau 25 RON pentru studenti).

Vineri, de la ora 18:30, la Fundatia Calea Victoriei, Florin Iordan (etnomuzicolog la Muzeul Taranului Roman) va sustine un Curs de folclor muzical. Este vorba de un curs ce se va desfasura pe distanta a cinci ateliere. Tema abordata saptamana aceasta: speciile cantarilor vocale (partea I): Doina, balada, cantecul "propriu-zis", cantecul "modern". Detalii aici.

De la 21:00, la Clubul Taranului, Florin Iordan si colegii sai din grupul Trei Parale vor sustine un spectacol aniversar, cu piesele din programul Bazar (program de muzica veche romaneasca prin care grupul incearca reconstituirea muzicilor urbane de secol al XIX-lea din Moldova si Valahia), dar si cu melodii prezentate rar sau deloc in concerte. Detalii aici.

Istoria cristalelor Swarovski va putea fi auzita sambata, 27 noiembrie, la Carol Parc Hotel. Organizat de Fundatia Calea Victoriei, evenimentul incepe la ora 17:00, in compania lectorului Silvia Timofte. Participantii la eveniment vor putea beneficia de un tur al hotelului inainte de conferinta. Detalii aici.

Tot sambata, la club Space, va avea loc cea de-a doua editie a targului de arta Bucharest In Art. Incepand cu ora 11:00, vor putea fi vizitate "peste 30 de exponate cu haine si accesorii: vintage, handmade & designer".

Incepand cu ora 23:00, Club Eleven organizeaza un Miss Universe Party la care vor fi invitate si Oana Paveluc (Miss Universe Romania 2010), Bianca Elena Constantin (Miss Universe Romania 2009). In cadrul evenimentului are loc si un fashion show Maximum Chic - Trench Connection.

Duminica, 28 noiembrie, de la ora 14:00 si pana la ora 18:00, la Sala de Lectura (Calea Victorie 126, etaj 2), bucurestenii sunt invitati sa descifreze tainele jocului de Scrabble intr-o intalnire interactiva "printre miresme de ceaiuri si bunatati de casa". Simultanul National de Scrabble este o competitie deschisa tuturor celor care vor sa joace sau sa asiste. Nu exista restrictii in privinta participarii, spun organizatorii: "Nu trebuie ca oamenii sa fie inscrisi la vreun club sau sa plateasca vreo taxa de participare.

Simultanul National de Scrabble consta in doua partide de scrabble: un duplicat clasic si o compunere (integral-partial) jucate in acelasi timp in mai multe centre (localitati) din tara. Detalii aici.

Mai multe evenimente care merita vizitate in acest weekend in Bucuresti gasiti aici.