Cursa de alergare montana pentru femei si barbati la Postavaru Night, snowboarding la Dew Tour 2011, concursul Freeride Fest (schi si snowboard) cu probe de Chinese Downhill, o expozitie de plante carnivore, Wedding Expo & Bridal Show si Targul de carte Gaudeamus - sunt cateva dintre cele mai interesante activitati ce pot fi facute in acest weekend prin Romania.

pe partieFoto: Agerpres / Tanjug

Starea stratului de zapada - joi

  • Balea Lac - 140 cm
  • Sinaia 1500 - 44 cm
  • Predeal - 31 cm
  • Vatra Dornei - 8 cm
  • Poiana Brasov - lipsa zapada, zapada compacta

Vezi aici starea stratului de zapada in mai multe zone din tara.

In perioada 4 - 6 martie, la Suceava, se desfasoara Festivalul National al Oualor Incondeiate de la Ciocanesti, editia a VIII-a 2011.

  • In ziua de 4 martie, la Muzeul National al Oualor Incondeiate din localitate, este programat un simpozion dedicat oului incondeiat, traditiei plutaritului pe Valea Bistritei Aurii, precum si originalitatii instrumentelor muzicale vechi (fluierul, buciumul, tulnicul, cornul, cobza si trambita).
  • Ziua de 5 martie va fi dedicata costumelor populare traditionale, expozitiei de oua incondeiate si concursului de incondeiere, care vor avea loc la Casa de Cultura din Ciocanesti. In aceeasi zi va avea loc Concursul gastronomic (cu preparate de post pentru intampinarea celei mai mari sarbatori a crestinatatii, Invierea Domnului Nostru Iisus Hristos) si Balul Festivalului.

Detalii aici.

Pe 5 martie are loc Postavaru Night 2011, editia a V-a:

  • Cursa schi de tura / Campionat National. Competitia este deschisa amatorilor cat si celor legitimati la Federatia Romana de Alpinism si Escalada.
  • Cursa de alergare montana pentru femei si barbati.

Inscrierea se face la fata locului. Loc de intalnire: Poiana Brasov - Club Rossignol, langa statia de telegondola. Detalii si program gasiti aici.

Tot sambata, 5 martie, la Predeal, are loc ultima etapa Dew Tour 2011, pe partia Varianta. Etapa de la Predeal este singura competitie profesionista Ticket To Ride organizata in Romania in acest an si se desfasoara sub sloganul Du-ti placa acolo unde ii este locul. Riderii sunt asteptati in Predeal, pe 5 martie, pe partia Varianta pentru a lua parte la cel mai cunoscut si respectat circuit competitional de snowboarding. Detalii si program aici.

Pe 5 martie, la Sinaia, are loc a doua editie a concursului Freeride Fest. Concursul consta intr-o proba de Chinese Downhill. Se va concura la doua categorii: schi si snowboard. Lungime traseu: intre 3 si 8 km. "Primim si minori insotiti de parinti sau cu semnatura notariala". Detalii aici.

Pe 5 martie, in Ceainaria "La Port", de la ora 18:00, sunt programate un concert si o lansare de carte Dinu Olarasu. Intrarea este libera.

Incepand de sambata, 5 martie, in spatiul expozitional Millennium II din Baia Mare poate fi vizitata o expozitie de plante carnivore. Cea de-a XIX-a editie a Expo Cactus va reuni cele mai frumoase exemplare de cactusi si plante suculente. Vor expune in jur de 15 colectionari din Baia Mare, Satu Mare, Oradea, Zalau. Deschiderea oficiala a expozitiei va avea loc sambata, la ora 12:00. Expozitia se poate vizita in perioada 5-13 martie, intre orele 10.00 si 17.00. Intrarea este gratuita. Detalii aici.

Duminica, 6 martie, are loc a VI-a editie a concursului de coborare cu punga pe partia de bob de pe versantul nordic Magura, din Muntii Gutai. Partia se afla la circa 10 minute de mers de la Hanul Pintea si, incepand cu anul acesta, va purta numele "Sandu Chiusbaian", in memoria unui prieten al organizatorilor care nu lipsea niciodata de la astfel de activitati.

Concursul va incepe la ora 11:00, atunci cand va avea loc proba de coborare junioare, urmata de probele pentru juniori, individual feminin, individual masculin, veterani si perechi mixt. Detalii aici.

Vezi aici o lista completa cu evenimentele din Baia Mare.

Vezi de asemenea liste cu evenimentele din Timisoara si Iasi.

La Tg. Jiu, in perioada 2 - 18 martie, la Sala de conferinte Davios, se desfasoara un curs acreditat Manager de Proiect - Fonduri Structurale. Detalii si program pe zile gasiti aici.

ZIP - IT TRADE este un targ ne-conventional de design vestimentar si bijuterii ce se desfasoara la Velvet Cafe Oradea (Str Vasile Alecsandri nr 8) in perioada 1 - 8 martie, intre orele 10:00 - 20:00. Detalii aici.

Tot Velvet Cafe Oradea organizeaza, pe 4 marrtie, un carnaval venetian - Venetian Mask, de la ora 22:00. Detalii aici.

Sala Sporturilor din Satu Mare va gazdui, in perioada 4 - 6 martie, Wedding Expo & Bridal Show. Este prima editie a evenimentului dedicat nuntilor, mireselor si mirilor. Detalii aici.

In perioada 8 - 12 martie, Teatrul National Marin Sorescu va gazdui a X-a editie a Targului Gaudeamus Craiova: lansari si prezentari de carte, dezbateri, mese rotunde si concursuri. Programul de vizitare: miercuri - vineri: 10:00 - 18:00; sambata: 10:00 - 14:00. Intrarea este libera. Detalii aici.

Pe 5 si 6 martie, la Kmy's Salon Mamaia (Constanta), se desfasoara evenimentul I love the F word - Exclusive Fashion Sale. Detalii aici.

Pe 7 martie si 8 martie, intre 14:00 si 21:00, libraria Carturesti (Iulius Mall) din Cluj-Napoca organizeaza a doua editie a targului Pachetele de primavara. Va asteapta o adevarata expozitie de martisoare, cercei, inele, brose, coliere, unicate din sticla de Murano, esarfe si bentite, posete, accesorii din piele si multe alte produse homemade. Detalii aici.

In perioada februarie - mai, trupa byron pleaca intr-un turneu national de promovare a noului album, intitulat Perfect.

Program:

  • 3 martie - Cluj-Napoca, Diesel Club
  • 4 martie - Tg. Mures, Bastionul Dogarilor
  • 18 martie - Suceava, Vox
  • 19 martie - Iasi, Hand
  • 25 martie - Focsani, TMC
  • 26 martie - Galati, Zod!ar
  • 7 aprilie - Sibiu, Oldies Pub
  • 8 aprilie - Pitesti, Hush
  • 15 aprilie - Timisoara, 700 Coffee & Lounge
  • 22 aprilie - Bucuresti, Wings Club
  • 6 mai - Bacau, The Stage

Detalii gasiti aici.

De sambata, 5 martie 2011, formatia indie Les Elephantes Bizarres incepe un mini-turneu in Romania.

Program turneu:

  • 5 martie  Focsani - Times Music Club
  • 11 martie - Calarasi - Society Gallery Club
  • 12 martie - Cluj - Club Boiler
  • 19 martie - Brasov - Deane's Irish Pub
  • 24 martie - Bucuresti - Club Expirat
  • 25 martie - Timisoara - Scottish Pub
  • 26 martie - Sibiu - Cotton Club
  • 14 aprilie - Bucuresti - Silver Church

Sambata, 5 martie, la Boiler Club din Cluj-Napoca, are loc concertul Shukar Collective & DJ Vasile (Henri Barbusse 59-61). Detalii aici.

Formatia Trupa Veche va concerta luna aceasta prin tara.

  • 8 martie - Cluj - Club My Way
  • 9 martie - Brasov - Club Glam Glam
  • 10 martie - Iasi - Clubul Presei
  • 11 martie - Botosani - Dallas Pub
  • 12 martie - Pascani - La Castani Pub

Pana la mijlocul lunii mai poate fi vizitata expozitia "Mon boudoir" de la Muzeul National Peles, ce "recompune universul feminin al reginelor Romaniei, prin intermediul pieselor din patrimoniul regal: obiecte uzuale, servicii de toaleta, flacoane de parfum, cutii de fard, bijuterii, piese de mobilier s.a., purtand semnatura unor artisti si manufacturi vestite: Emil Galle, Julius Hoffmann, Louis Comfort Tiffany, August Bembe etc.

Nu vor lipsi din expozitie: afisul publicitar (aparut cu succes in perioada Belle Epoque, prin intermediul carora artistii isi promovau noile firme de parfumerie, casele de moda in voga, piesele de teatru pariziene), pudriere celebre, flacoane si vasciore pentru crema, coliere din sticla millefiori lucrate in atelierele italiene Murano, ace de par din argint filigranat cu pietre semipretioase, perii de par cu manere din argint, flacoane de parfum din cristal, serviciul de toaleta din alama avand ca decoratie crucea gamata din email a reginei Maria, piese de mobilier comandate in perioada anilor 1900. Detalii aici.

Pana pe data de 30 martie, Muzeul Dunarii de Jos din Calarasi va gazdui expozitia Mexic - Traditii si obiceiuri: "statuete de ceramica si strachini, tesaturi viu colorate, podoabe si obiecte de imbracaminte, cosuri impletite si cufere pictate, jucarii si masti, sticlarie, statuete cioplite in lemn, picturi pe hartie amate - seva pamantului, sageti cu pene, dar si... Zeul Ploii".

Evenimente programante pentru saptamanile viitoare

In aceasta perioada se pot face inscrierile pentruHercules Maraton (21 mai - Valea Cernei - proba de maraton si semi-maraton), Maratonul de la Cluj (10 aprilie) si EcoMarathon (7 mai - Moieciu). De asemenea, prima editie a Maratonului Apuseni va avea loc pe 25 iunie. Inscrierile incep pe 1 martie. Detalii aici.

(Surse: facebook, webPR.ro, port.ro, rockon.ro)