​Flogging Molly si House of Pain se alatura celor de la Skunk Anansie, Pendulum si Asian Dub Foundation pe lista numelor confirmate in programul celei de-a patra editii de B’ESTFEST, informeaza organizatorii. Festivalul se va desfasura in perioada 1-3 iulie, la B’ESTFEST PARK (zona Pipera Tunari), la 10 minute de Casa Presei Libere.

House of PainFoto: Emagic

Fondata in anul 1997 de catre irlandezul Dave King, Flogging Molly si-a inceput activitatea ca trupa rezidenta intr-un bar din Hollywood - Molly Malone's, locul unde Dave&Co sustineau saptamanal concerte. Adoptand un stil iesit din comun prin imbinarea discreta de acorduri instrumentale celtice de vioara, mandolina si acordeon cu sunete de chitara si batai puternice de tobe, Flogging Molly a devenit rapid cunoscuta drept o reprezentare nonconformista a istoriei muzicale irlandeze, de la ritmurile celtice pana la punk rock-ul modern.

Debutul oficial al trupei a avut loc in anul 2000, prin lansarea albumului “Swagger”, material ce include piese ca "Likes of You Again", Black Friday Rule" sau "The Worst Day Since Yesterday" (piesa ce s-a regasit si pe coloana sonora a filmului Mr. and Mrs. Smith).

Doi ani mai tarziu, Flogging Molly lanseaza “Drunken Lullabies”, album certificat cu discul aur de catre RIAA (Recording Industry Association of America), marcand peste 500.000 de exemplare vandute doar in Statele Unite. Au urmat “Within a Mile of Home” in 2004 si “Float” in 2008, cel din urma fiind considerat de revista americana Alternative Press “Cel mai important CD al anului, daca nu al deceniului”.

Anul acesta Flogging Molly a revenit cu un nou proiect, “Speed of Darkness”, o reafirmare a cunoscutului mix de punk-rock si ritmuri celtice, material promovat si de un nou turneu mondial. Dave King (vocalist), Dennis Casey (chitara), Matthew Hensley (acordeon), Nathen Maxwell (chitara bass), Bridget Regan (violoncel), Robert Schmidt (mandolina) si George Schwindt (tobe) vor concerta vara aceasta prima oara in Romania, in cadrul B’ESTFEST, pe data 1 iulie, in prima zi a festivalului.

Vezi aici site-ul trupei Flogging Molly.

House of Pain este o trupa cunoscuta mai ales datorita piesei “Jump Around”. Bazele formatiei au fost puse in 1991 de Everlast alaturi de DJ Lethal si Danny Boy. Trupa a devenit inca de la primul album, “Fine Malt Lyrics”, o prezenta importanta a scenei hip-hop, primind numeroase discuri de platina pentru vanzarile impresionante.

Extras de pe materialul de debut, single-ul “Jump Around” a devenit rapid un adevarat imn al petrecerilor de pretutindeni, propulsandu-i pe membri House of Pain in topul celor mai cunoscuti artisti hip-hop din lume. In 1994, trupa lanseaza “Same As It Ever Was”, album ce primeste discul de aur, material urmat in 1996 de “Truth Crushed to Earth Shall Rise Again”.

Acest album ce reflecta o evolutie puternica in privinta tematicii si a versurilor, DJ Lethal realizand cea mai mare parte din productia acestui material. Dupa lansarea discului, Everlast isi anunta plecarea din grup, urmand ca fiecare dintre membrii sa demareze proiecte solo.

De-a lungul anilor, Everlast si-a diversificat stilul, incluzand in piesele sale numeroase influente rock, albumele sale solo “Whitey Ford Sings the Blues”, “Eat at Whitey's” fiind rasplatite cu discuri de platina si de aur. Colaborarea cu Carlos Santana pentru piesa “Put Your Lights On” le-a adus celor doi un premiu Grammy la categoria “Best Rock Performance by a Duo or Group” in anul 2000.

Anul acesta se implinesc 20 de ani de la infiintarea trupei House of Pain, momentul fiind marcat de o reuniune mult asteptata de fanii din intreaga lume, un turneu mondial aniversar si lucrul la un nou album. Turneul “He Who Breaks The Law” ii va aduce pe rapperii americani si la Bucuresti, pe data de 3 iulie, in ultima zi de festival.

Vezi aici pagina de myspace a trupei House of Pain.

Cea de-a patra editie B’ESTFEST va avea loc in perioada 1-3 iulie intr-un spatiu verde din nordul Bucurestiului, in zona Pipera-Tunari. Alaturi de Flogging Molly si House of Pain, in cadrul festivalului vor concerta si Skunk Anansie, Pendulum si Asian Dub Foundation, noi confirmari si detalii despre festival urmand a fi facute publice in curand pe site-ul oficial, www.bestfest.ro.

Pana la data de 22 martie, biletele vor putea fi achizitionate la preturi promotionale, cu 20% reducere din pretul intreg, respectiv 95 de lei pentru o zi, 215 lei pentru abonamentul de 3 zile, iar pentru cei ce doresc si acces in camping pe durata festivalului, la abonamentul de 215 lei se va adauga si un voucher de 10 lei. Promotia este valabila doar pana pe data de 22 martie, biletele urmand a fi ulterior disponibile la pret intreg pana in ziua evenimentului, respectiv 125 lei biletele de o zi, 265 de lei abonamentele de 3 zile, iar pentru acces in camping, la abonament se va adauga un voucher de 15 lei.

Incepand cu data de 1 iulie, prima zi de B’ESTFEST, biletele vor putea fi achizitionate in fiecare zi de la intrarea in zona de festival, la pretul de 150 de lei, in timp ce abonamentele vor fi disponibile doar in prima zi de festival, la pretul de 285 de lei, la acestea adaugandu-se pentru cei care doresc camping un voucher de 15 lei.