Maramures Adventure Cup III (motociclism), Drobeta Fly In (avioane ultrausoare, avioane de acrobatie, baloane cu aer cald si parasutism), Concurs National de Tenis de Masa, Campionatul National pentru Echipe la Karate WKC, Regata de Yachting Offshore (Cupa Ferdinand I si Cupa Marsuinul), Nedeia Sanzienelor, Targ de Sanziene, Cununa Sanzienelor, concursul de bridge Cupa Trei Randunici, campionat de paintball, Festivalul Samfest Jazz, Sighisoara Film Festival, Serbarile Bistritei Medievale, Serbarile Castelului, Brukenthal Fashion Week, festivalul de arta urbana sTRAdART (ateliere simultane de breakdance si streetdance, seara hip hop maghiar) - sunt cateva dintre cele mai interesante activitati din Provincie, in perioada 23-29 iunie.

AeroNautic ShowFoto: Agerpres

Evenimente sportive

Brasov: Masa Critica(ciclism) pedaleaza pe un nou traseu, pe 24 iunie. Detalii aici.

In perioada 24-26 iunie, la Mangalia, se desfasoara Regata de Yachting Offshore - Cupa Ferdinand I si Cupa Marsuinul. Detalii aici.

Paleta de Argint, cel mai important concurs de tenis de masa din Romania, se va desfasura, pentru al doilea an consecutiv, la Giurgiu, in perioada 24-26 iunie. Concursul National de Tenis de Masa Paleta de Argint este structurat pe echipe si individual si este rezervat copiilor intre 8 si 10 ani. Detalii aici.

Sarulesti Bike Race se desfasoara in comuna Sarulesti din judetul Calarasi, in acest weekend. Detalii si program aici.

Sambata, 25 iunie, la Sala Sporturilor din Sibiu va avea loc, incepand cu ora 12:00, Campionatul National pentru Echipe la Karate WKC, desfasurat pe categoriile copii, cadeti, juniori si seniori, care se vor intrece in probele de kata, kumite si kumite rotativ. Detalii aici.

25 iunie, Drobeta Turnu Severin, orele 10:00-14:00 - Drobeta Fly In - avioane ultrausoare, avioane de acrobatie, baloane cu aer cald si parasutism. Detalii aici.

Maraton Apuseni 2011 - "Hoinari prin trecut" - 25 iunie, la Baisoara. Detalii aici.

Sambata, 25 iunie 2011, la cantina-restaurant Trei Randunici din Braila se va desfasura, incepand cu ora 10:30, concursul de bridge Cupa Trei Randunici. Detalii aici.

Cupa Arsenal Park la Ciclism 2011 - Hunedoara: 25-26 iunie. Printre elemente de tehnica militara, in mijlocul naturii dezarmante, vei infrunta obstacole, vei avea de parcurs un drum cu urcusuri, coborasuri, cursuri de apa, drumuri forestiere, toate pe teritoriul singurei Unitati Militare de Vacanta din Romania. Detalii si program aici.

Pe 25 si 26 iunie se face Rafting pe Jiu, unul dintre cele mai antrenante rauri din tara. Detalii aici.

Maratonul Tarii Gugulanilor - Poiana Marului (concurs mountainbike), ce va avea loc pe 26 iunie. Detalii aici.

http://www.bikeevents.ro/concursuri-mtb/26-iunie-2011-maratonul-tarii-gugulanilor-poiana-marului.html

26 iunie: Recunoasterea liniei 219 - Valcele (ciclism). Detalii aici.

Duminica, 26 iunie 2011, va avea loc primul campionat de paintball din Pascani (judetul Iasi), organizat pe un teren special amenajat la iesirea din localitate. Detalii aici.

Evenimente culturale

Sighisoara Film Festival, un eveniment dedicat filmelor romanesti premiate, se va desfasura in acest an intre 23 si 26 iunie. Detalii si program aici.

Editia a VI-a a Festivalului International Samfest Jazz are loc in perioada 23 - 25 iunie 2011, de la ora 19:00, la Filarmonica "Dinu Lipatti" din Satu-Mare. Capul de afis al festivalului este trompetistul francez Erik Truffaz. Detalii si program aici.

Nedeia Sanzienelor in Straja, la sfarsitul acestei saptamani. Pe 24 iunie se sarbatoreste cea mai mare si mai spectaculoasa sarbatoare pagana a calendarului crestin - ortodox, Sanzienele. Detalii aici.

Serbarile Bistritei Medievale, ajunse la editia a V-a se vor desfasura in acest an in perioada 24 - 26 iunie, la Turnul Dogarilor si pe Pietonalul din Centrul Istoric al Bistritei. Evenimentul isi propune sa redescopere si sa valorifice istoria medievala a orasului, candva unul dintre cele sapte orase-cetate sasesti din Transilvania, Siebenburgen. Pe durata manifestarilor, pe Pietonal va fi amenajat Targul de vara al sasilor bistriteni, la care au fost invitati mesteri populari si artizani atent selectati de organizatori, din targurile de profil desfasurate de-a lungul ultimilor ani in Transilvania. Detalii si program aici.

Targul de Sanziene se desfasoara anual in perioada 24 -26 Iunie, cu prilejul Zilelor Sucevei. Cu aceasta ocazie, mesteri populari, artizani si mestesugari din Bucovina, dar si din zone precum Ardeal sau sudul tarii expun spre vanzare produse din ceramica pictata, tesaturi si confectii traditionale, obiecte cioplite sau sculptate din lemn, podoabe realizate din diverse materiale (metal, piele, pietre si cristale naturale), lucrari de pictura pe lemn sau sticla si bucate traditionale.

24-26 iunie - Festival de Film - Zilele filmului romanesc, la Teatrul Municipal din Baia Mare. Intrarea libera. Detalii aici.

Iubitorii de motociclete si adrenalina au la dispozitie, intre 24 si 26 iunie, la Baia Mare (Parcul Tineretului), Maramures Adventure Cup III. La intrecere vor putea lua parte si cei care nu sunt profesionisti, cerinta pentru profilul "hobby" fiind aceea de a avea permis de conducere cu categoria B. Detalii aici.

Institutul francez din Timisoara organizeaza intre 24 si 26 iunie un festival de arta urbana, dedicat in intregime practicilor artistice in spatiul public: sTRAdART. Din program: Ateliere simultane de breakdance / streetdance, seara hip hop maghiar, demonstratie Pokemon crew, show case jury si altele. Detalii si program complet aici.

In perioada 24-26 iunie se desfasoara, la Targoviste, cea de-a doua editie a Festivalului Artelor "Cultura Urbana". Printre invitati: Felicia Filip, Horia Brenciu si HB Orchestra, Ianna si cvartetul Arpegionne, Taxi, Smiley, Baletul "Dansez pentru tine" si multi altii. Detalii aici.

"Ferdinand I - Omul si Regele", expozitie temporara la Muzeul Peles. Vernisajul va avea loc vineri, 24 iunie. Expozitia va putea fi vizitata pana pe 2 septembrie - miercuri intre orele 11:00 - 17:00 si de joi pana duminica intre orele 9:15 - 17:00. Detalii aici.

Complexul Teleki de la Satulung va fi, pe 25 iunie, gazda primei editii a Serbarilor Castelului, un festival de dans si muzica inedit. Curtea castelului va fi repopulata cu printi, printese, boieri, cavaleri, domni si domnite costumati in tinute adecvate, calare sau pe jos, in caleasca sau la promenada. Detalii aici.

One More Chance - Actiune caritabila in memoria lui Michael Jackson - 25 iunie 2011, Piata Muzeului, Cluj-Napoca, orele 20 - 22. Detalii aici.

Pe 25 si 26 iunie, la Baia Mare, se desfasoara un festival folcloric: Zilele orasului Tautii Magheraus - Cununa de Sanziene. Ora 14:00. Intrarea libera.

In perioada 28 iunie - 2 iulie, la Sibiu are loc Brukenthal Fashion Week. In cadrul acestei prime editii sunt invitati sa participe si designeri straini. Pe langa prezentarea colectiilor sunt organizate mai multe expozitii dedicate fotografiei de moda si life-style, artei plastice contemporane, sculpturii, bijuteriei de autor si accesorilor, teatrului si muzicii.

Vezi aici o lista completa cu evenimentele din Baia Mare.

Vezi de asemenea liste cu evenimentele din Timisoara si Cluj.

Mai multe evenimente din Iasi pot fi vazute aici si aici.

Concerte

  • 23 iunie - Timisoara - spectacol cultural artistic dedicat sculptorului Constantin Brancusi - Piata Victoriei - 18:00. Detalii aici.
  • 24 iunie - Brasov - Corul de Camera Indian Springs School (ISS) - Biserica Neagra - ora 18:00. Detalii aici.
  • 25 iunie - Craiova - Oi! Sictir Festival - Club Wave 84 - canta: Scandal (streetpunk / oi!, Craiova), Liquid Explosion (oi!, Bucuresti), Speedy Freak (punk, Bacau), Ha(i)os Total (steetpunk, Moldova) - 20:00 - intrarea 10 lei
  • 25 iunie - Baia Mare - concert Puya - Gold Plaza - 19:00 intrarea libera
  • 26 iunie, Buzias - Seara de vara cu Incanto Quartetto - 19:00 - intrarea libera. Detalii aici.

Evenimente programate pentru saptamanile viitoare

Tabara nationala de cultura, traditii si civilizatie dacica si romana. Inscrierile incep pe 27 iunie si se termina pe 12 august. Detalii aici.