Sambata, 6 august, de la ora 15:00, pe campul de zbor de la Banesti (judetul Prahova) va avea loc un miting aviatic. In cadrul evenimentului va fi adus un omagiu aviatorului Aurel Vlaicu si vor putea fi vazute demonstratii aeriene de noapte.

Iacarii Acrobati - Fly In 2008Foto: Hotnews

Programul evenimentului

Omagiu inginerului aviator Aurel Vlaicu:

  • 11:00 - 12:00 - Monumentul Aurel Vlaicu - Banesti - discursuri, alocutiuni, depunere de coroane de flori pe fondul unei serii de zboruri demonstrative omagiale cu avioane si salturi cu parasuta

Spectacolul aviatic pe terenul de zbor de la Banesti, avand ca protagonisti renumiti piloti romani si straini:

  • 15:00 - 20:30 - Miting aviatic - pe terenul de zbor de la Banesti
  • dupa ora 20:45 - demonstratii aeriene de noapte cu lacarii Acrobati, TNT Brothers si baloane cu aer cald

"Masinile de zburat vor zbarnaii deasupra terenului de zbor de la Banesti, parasutisti vor cobori din cer, planoare vor aluneca tacut in aer si aerostatele vor pluti elegant deasupra capetelor noastre. Motoparapantele si aeromodelele vor completa meniul aerian al zilei", informeaza organizatorii.

"Cea mai gustata activitate recreativa le va fi accesibila, contra cost, participantilor la spectacolul aviatic. Asadar, veniti sa zburati alaturi de pilotii nostri de exceptie. Puteti savura zborurile de agrement cu balonul, planorul, avionul si salturile in tandem cu parasuta.

Pe langa spectacolul aerian oferit in aceasta locatie unica, fiecare spectator va avea ocaziunea rara sa guste specialitatile culinare locale si renumitele vinuri romanesti, produse in regiune".

Inedit: "Aeroplanu lu' Vlaicu" va fi expus functional si in marime naturala, alaturi de planorul lui Vlaicu (1909) proiectat de inginerul constructor de aeronave Aurel Vlaicu, aviator si pionier al aviatiei mondiale.

Localizare. Aerodromul Banesti este situat la intrarea pe Valea Prahovei, la jumatatea distantei intre Bucuresti si Predeal.

Aerodromul Banesti este optiunea ideala pentru cei ce vor sa ajunga la Breaza, Cimpina, Cornu, Comarnic, Sinaia, Azuga sau Predeal si pentru cei care doresc sa zboare in munti si sa se foloseasca de aceste teren pentru decolare/aterizare.

Accesul la aerodrom se face din DN1 intre Popasul Paralela 45 si Comuna Banesti pe un drum betonat de aproximativ 1.5 km, dupa care urmeaza un drum neamenajat de inca de 1 km.

Vezi localitatea Banesti pe harta.

Cum se poate ajunge la aerodromul Banesti?

Pe sosea: pe DN1 sensul de mers Ploiesti - Sinaia, dupa Ploiesti se trece de popasul Paralela 45; urmeaza pe dreapta o biserica in constructie, dupa aceasta biserica la 3 km apare primul drum betonat pe dreapta. La acest drum betonat exista un indicator pentru fabrica WAM. Se vireaza dreapta pe acest drum, se merge cam 1.5km si apoi se iese pe drum neamenajat la stanga pentru inca approx 1km. Ati ajuns la aerodrom!

In zbor: coordonatele ARP ale aerodromului sunt N45 04' 13' E025 48' 32'.

Axul pistei este orientat pe directiile 04-22, lungimea pistei 700m. Pista este inierbata, nu este marcata dar este foarte vizibila datorita gazonului. Inainte de miting, pe pista 22 se va instala un T-eu. Langa pista se afla o maneca de vant portocalie.

Directia recomadata de aterizare este 22, punctul de touchdown este la 100 m de la prag - ATENTIE - la pragul pistei este o mica denivelare. In cazul in care se aterizeaza folosind pista 04 - ATENTIE - aveti doua linii de inalta si respectiv medie tensiune - una mare ( 800m de prag ) si una mai mica in apropiere de pragul pistei (200m de prag).