Formatiile Scorpions si Smokie vor concerta la inaugurarea noului stadion Cluj Arena, pe 8, respectiv 9 octombrie, informeaza Agerpress. Alaturi de ce cele doua trupe vor mai urca pe scena Pasarea Colibri, Compact, Semnal M, Grigore Lese, Voltaj, Loredana si Smiley.

Cluj Arena, noul stadion, aproape de inaugurareFoto: AGERPRES

Autoritatile locale au anuntat ca pretul biletelor la concertul Scorpions (8 octombrie) va incepe de la 50 de lei, in timp ce tichetele cele mai ieftine la Smokie vor costa 30 de lei.

Cluj Arena va putea fi vizitat incepand cu 1 octombrie, cand ar urma sa aiba loc deschiderea oficiala.

Initial, oficialitatile au purtat discutii cu managerii trupei Guns'n'Roses pentru concertul de pe 8 octombrie. Cum negocierile nu s-au materializat, s-au indreptat spre Scorpions.

Viitorul stadion clujean este construit la cele mai noi standarde UEFA si FIFA, pe locul fostului stadion "Ion Moina". Stadionul va avea 30.596 de locuri, iar arhitectura sa a fost inspirata in special de arena olimpica din Beijing.

Valoarea totala a stadionului se ridica la aproximativ 35 de milioane de euro, la care se adauga circa 800.000 de euro pentru amenajarile exterioare. Cluj Arena va fi inclus de UEFA in categoria "Elite" (ca "National Arena"). Fata de stadionul din Bucuresti, Cluj Arena are si pista de atletism.