O retrospectiva a editiei din acest an a Festivalului International de Film Independent Anonimul, penultima editie a evenimentului "Bucuresti - Cartier de vara", Cupa Romaniei la Go, evenimentul "Ma numesc Cartier", Descopera Moara de hartie si Manastirea Comana pe bicicleta, Bungee Jumping in Herastrau, evenimentul "Gradina cu Artisti" din Parcul Gradina Icoanei - sunt cele mai interesante evenimente ce au loc in perioada 26-28 august, in Capitala.

bungeeFoto: USER UPLOADED

Evenimentul Bucuresti - Cartier de Vara se apropie de final, penultimul weekend ofera spectacole diverse in parcurile bucurestene, teatru, magie si muzica in Parcurile Lumea Copiilor, Sebastian, Moghioros, Cismigiu. Detalii aici.

O retrospectiva a editiei din acest an a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL se desfasoara in perioada 23- 28 august, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman (NCRR) din cadrul Muzeului Taranului Roman. Detalii si program aici.

In perioada 26-28 august se desfasoara Chitila Film Fest. Publicul va fi asezat pe malul lacului in dreptul celor trei stejari seculari, simbol al rezistentei din timpul celui de-al doilea razboi mondial, acestia fiind marcati pe hartile militare ca ajutor pentru aterizarea avioanelor. Vizionarea se va face de pe paturile special amenajate de catre organizatori. Pentru spectatorii din afara localitatii Chitila va fi pus la dispozitie un autobuz care sa faca legatura intre gura de metrou 1 Mai si locul evenimentului. Pe intreaga perioada a festivalului vor avea loc diverse evenimente precum targ de icoane pe sticla, targ de artizanat, teatru in aer liber. Premierea va avea loc in data de 28 august, inaintea concertului sustinut de Connect-R si Stefan Banica Jr.

In perioada 27-28 august se desfasoara etapa a doua locala de club a Cupei Romaniei la Go (optimi de finala). Detalii si program aici.

In perioada 27-28 august, Parcul Gradina Icoanei devine Gradina cu Artisti, intre orele 11:00-20:00 - ateliere de creatie artistica (pictura, aerografie, modelarea ceramicii, fotografie, atelier de reciclare creativa a deseurilor) si o expozitie cu vanzare de bijuterii, haine si accesorii "hand-made". Gradina cu Artisti se va anima, in ultimul weekend de august si prin: jonglerii, dans irlandez si cantari la chitara. Detalii aici.

Duminica aceasta, Ma numesc Cartier iti propune la periferie (Parcul Morarilor, Pantelion, intre 12:00 si 22:00) un scenariu de weekend cum numai in centru te-ai obisnuit sa gasesti:

  • Hamace MinorSwing
  • Carti numai bune de citit in hamac
  • 30 de instrumente de percutie intr-un drum session cu Asociatia Macaia - incepand cu ora 18:00
  • Workshop de slackline cu Gibbon Slackline Romania
  • Ateliere pentru copii & workshop de insigne Do_It_Yourself!
  • Plimbare pe bicicleta cu KiteBike pe un traseu pantelimonez cu oprire in Parcul Morarilor. Cicloteque pune la bataie 10 biciclete de inchiriat, iar plecarea se face din fata centrului lor de la Universitatea de Drept, la ora 16:00

Vineri, 26 august

  • Bungee Jumping in Bucuresti - Skatepark Herastrau - 10:00 - pana pe 15 octombrie. Detalii aici.
  • Swing de Bucharest - Malin Cristache Quartet jazz manouche live - Clubul Taranului Roman - 21:00 - Soseaua Kiseleff nr 3. Detalii aici.

Sambata, 27 august

  • Descopera Moara de hartie si Manastirea Comana - 11:00. Detalii aici.
  • Descopera Calea Victoriei - 11:00 - plecare din fata Palatului Cantacuzino. Detalii aici.
  • SONARTE - Chipurile sonatei, cu Georgiana Fodor, pian - Palatul Brancovenesc din Mogosoaia - 17:00. Detalii aici.

Duminica, 28 august

  • Jazz si Poezie de la Palatul Mogosoaia, protagonisti: Mircea Tiberian, Ion Bogdan Stefanescu si poetul Eugen Suciu care va citi din cartea sa recent reeditata, Bucuria anonimatului - 19:00. Detalii aici.