Pregătirile pentru finala selecţiei naţionale Eurovision 2013 sunt în toi. Artiştii şi compozitorii au avut la dispoziţie zece zile în care să-şi definitiveze ultimele detalii legate de interpretarea pieselor şi de show-ul pe care îl vor prezenta în seara de 9 martie. Potrivit TVR, incepând de azi, 6 martie, se desfăşoară repetiţii zilnice în Studioul 3 al Televiziunii Române, unde va avea loc competiţia. Artişti, stilişti, coregrafi, alături de specialiştii din TVR, pun la punct toate detaliile pentru o evoluţie cât mai bună sâmbătă seară.

Eurovision 2013Foto: TVR

În paralel cu repetiţiile spectacolului televizat, echipa TVR lucrează intens la reeditarea emisiei online care anul trecut a beneficiat de un interes major din partea fanilor Eurovision din întreaga lume. Este vorba de Culise, emisia adiacentă finalei naţionale, ce va fi transmisă pe internet, pe eurovision.tvr.ro, sâmbătă, 9 martie. Pentru a reda cât mai bine atmosfera din culisele concursului Eurovision din acest an, emisia online va începe cu o jumătate de oră înaintea programului televizat, adică de la ora 20.30 şi se va încheia la 10 minute după terminarea finalei naţionale. La Culise, Matei Stănculescu – cel care a ţinut şi anul trecut internauţii la curent cu evenimentele din „spatele cortinei” – şi Andy Bănică – unul dintre concurenţii care s-au făcut remarcaţi de către telespectatorii TVR în concursul de talente Fabrica de staruri – vor aduce publicului online tot ceea ce nu se vede în transmisiunea televizată: atmosfera din camera verde, de pe hol şi din platou. Ei vor face interviuri „la cald” cu toţi concurenţii şi susţinătorii lor, cu bloggerii oficiali, vor surprinde reacţiile celor prezenţi şi, mai ales, reacţia câştigătorului şi a echipei sale.

Între timp, pentru a veni în întâmpinarea fanilor concursului, echipa Eurovision România a lansat, pe pagina oficială de Facebook a competiţiei, invitaţia de a pune întrebări fiecărui finalist în parte. Aceştia vor răspunde celor mai interesante întrebări, în ordinea intrării în concurs. Printre pregătiri şi repetiţii, artiştii calificaţi în finala selecţiei dedică şi câteva minute întrebărilor celor interesaţi de tot ce înseamnă Eurovision. Răspunsurile membrilor trupei Casa Presei, cele ale lui Narcis Iustin Ianău şi ale trupei FreeStay, primii care vor păşi pe scena finalei Eurovision de la Bucureşti, au fost deja publicate pe site-ul dedicat evenimentului, http://eurovision.tvr.ro/.

Reamintim tuturor celor interesaţi că pot viziona la: http://eurovision.tvr.ro/piese-calificate/ evoluţiile celor 12 finalişti în cele două semifinale.