Gabriel Cotabita este in continuare in stare foarte grava, in coma indusa medicamentos, si exista suspiciuni ca s-ar fi produs leziuni cerebrale, investigatiile fiind continuate de o echipa medicala pluridisciplinara de la Spitalul Floreasca, unde cantaretul este internat la terapie intensiva, informeaza Mediafax.

Gabriel CotabitaFoto: Agerpres

Potrivit unor surse din anturajul lui Gabriel Cotabita, starea de sanatate a cantaretului a fost reevaluata luni, de o comisie medicala pluridisciplinara, care a propus sa fie facuta o investigatie RMN cerebrala, in conditiile in care exista suspiciuni ca ar putea exista leziuni cerebrale.

Anterior, au fost facute mai multe investigatii, pentru evaluarea starii de sanatate a lui Cotabita, printre care si o coronarografie, al carei rezultat a fost bun, nefiind leziuni pe arterele coronare. Coronarografia permite vizualizarea directa a arterelor coronare, responsabile de angina sau infarct.

Sursele citate au precizat ca, la trei zile de la internarea in Spitalul de Urgenta Floreasca, Gabriel Cotabita este asistat si ventilat mecanic, fiind in coma indusa medicamentos.

Muzicianul Mihai Pocorschi a declarat pentru Mediafax ca medicii urmau sa se intruneasca luni pentru a evalua starea de sanatate a lui Gabriel Cotabita.

"Trebuia sa se intruneasca la Spitalul de Urgenta un consiliu medical, cu cei de la Cardiologie, cu cei de la Neurologie, nu stiu daca s-a intamplat", a spus Pocorschi, adaugand ca nu sunt noutati fata de ziua de duminica.

"Din ceea ce stiu, din sursele medicale avizate, in ultima instanta, se pare ca a fost un stop cardio-respirator", a mai spus Pocorschi.

Intrebat daca, in momentul de fata, Gabriel Cotabita este tinut in viata cu ajutorul aparatelor, Mihai Pocorschi a spus ca aceasta nu este o informatie pe care sa o detina el.

"Din cate stiu, cam asta e situatia, dar nu o luati ca pe o situatie clara si sigura", a adaugat acesta.

"Pana cand lucrurile se vor clarifica, intr-un fel sau altul, nu pot decat sa solicit de la toata lumea care il cunoaste si il iubeste ganduri bune, vibratie buna si speranta", a completat artistul.

Cotabita a fost gasit, vineri, in stare de inconstienta, intr-un hotel din Capitala. Cantaretul a fost resuscitat de un echipaj SMURD si a raspuns rapid manevrelor, fiind stabilizat si dus la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala.

Gabriel Cotabita, care s-a nascut pe 1 noiembrie 1955, la Craiova, este cantaret de muzica usoara si pop-rock, prezentator, producator muzical si de televiziune. De asemenea, este solistul formatiei VH2 si a fost membru al cunoscutului grup rock Holograf, in anii 1980. Impreuna cu Holograf a lansat, in anul 1984, albumul "Holograf 1".

Gabriel Cotabita a jucat in filmul muzical "In fiecare zi mi-e dor de tine", de Gheorghe Vitanidis, muzica fiind semnata de George Grigoriu si Ionel Tudor. De asemenea, figureaza pe coloana sonora a peliculei "Rezerva la start", de Anghel Mora, muzica fiind compusa de Adrian Enescu.

De-a lungul carierei, Gabriel Cotabita a lansat mai multe albume, printre care "Formatii rock 5" (cu formatia Redivivus, album colectiv), "Holograf 1" (cu formatia Holograf), "Noapte albastra", "Noi ramanem oameni", "Prima iubire si ultima", "In fiecare zi mi-e dor de tine" (cu Marina Florea), "Prizoner", "Viata e un cazino", "Greatest Hits" (cu formatia VH2), "Daca n-ai iubi" (cu formatia VH2), "Farame de tandrete", "2" (cu formatia VH2) si "25 de ani de nopti albastre - Best of Gabriel Cotabita".