Claudiu Lucaci, fostul sef al Stirilor SRTv, sugereaza, intr-o sesizare transmisa Comisiei de Etica a TVR, ca Adrian Bucur, jurnalist si membru al CA al institutiei, l-a atacat si i-a adus mai multe acuzatii dupa ce el i-ar fi respins lui Bucur avansurile si insinuarile intime. Surse din Societatea Romana de Televiziune (SRTv) au declarat, pentru Mediafax, ca in sesizarea lui Claudiu Lucaci, primul punct se refera la faptul ca acesta ar fi respins constant insinuarile si avansurile de natura intima pe care Adrian Bucur i le-ar fi facut. Sesizarea lui Claudiu Lucaci primita recent de Comisia de Etica si Arbitraj din TVR cuprinde si alte aspecte care il vizeaza pe Adrian Bucur. Adrian Bucur, jurnalist si membru al CA al SRTv, a declarat ca il va da in judecata pentru calomnie pe Claudiu Lucaci, daca se confirma ca acesta i-a adus acuzatii "total nefondate" privind o presupusa hartuire sexuala.

Contactat luni de Mediafax, Horia Grusca, membru al Comisiei de Etica si Arbitraj din TVR, a confirmat primirea la Comisie a unei sesizari din partea lui Claudiu Lucaci, care il vizeaza pe Adrian Bucur.

In ceea ce priveste acuzatiile de hartuire sexuala pe care Claudiu Lucaci i le aduce lui Adrian Bucur, Horia Grusca a spus: "Este vorba de interpretari ale unor actiuni si aspecte din sfera personala a relatiei".

De asemenea, Horia Grusca a confirmat ca alte aspecte sesizate de Claudiu Lucaci se refera la folosirea abuziva de catre Adrian Bucur a statutului de membru al CA al SRTv, pentru a exercita presiuni si influente in scopuri personale sau pentru alte persoane.

Totodata, in sesizarea transmisa Comisiei de Etica, Lucaci se refera la refuzul lui Adrian Bucur de a executa sarcini de serviciu in mod repetat.

Claudiu Lucaci face referire in sesizarea sa si la prezenta fara justificare profesionala a lui Adrian Bucur la sediul de campanie al unuia dintre candidatii la alegerile prezidentiale din 16 noiembrie (Victor Ponta, n.red.).

Un alt aspect la care se refera Claudiu Lucaci este cel al absentelor lui Adrian Bucur de la program, fara anuntarea sefilor ierarhici, urmate de incercarea acestuia de inducere in eroare a responsabililor care verifica prezenta la locul de munca si intocmesc statele de plata. Claudiu Lucaci spune ca, in acest sens, a fost sesizata si conducerea TVR, dar nu s-a initiat nicio cercetare disciplinara, fapt care ridica, in opinia lui Lucaci, intrebari cu privire la protejarea lui Adrian Bucur de catre actuala conducere a institutiei.

In plus, Claudiu Lucaci se refera la refuzul lui Adrian Bucur de a participa la sedinte de sumar si la alte activitati profesionale la care avea obligatia, potrivit postului sau din TVR.

Totodata, Claudiu Lucaci vorbeste despre promovarea "frauduloasa" a lui Adrian Bucur in TVR. Potrivit lui Claudiu Lucaci, Adrian Bucur a fost promovat de Stelian Tanase, presedintele-director general al SRTv, din postul de jurnalist cu studii superioare in cel de jurnalist senior, iar promovarea s-ar fi facut fara respectarea procedurilor si fara a se tine cont de o decizie a Comitetului Director al TVR.

Un alt aspect al sesizarii transmise Comisiei de Etica de catre Claudiu Lucaci se refera la sistemul de supraveghere video din TVR. Adrian Bucur a declarat, pe 2 iunie, ca fostul director al Stirilor TVR, Claudiu Lucaci, ar fi monitorizat video activitatea jurnalistilor din subordinea sa. Insa un raport al SRTv a aratat ca primele camere de supraveghere functioneaza in TVR din 2004, nefiind instalate de Claudiu Lucaci. Astfel, Lucaci l-a reclamat pe Bucur la Comisia de Etica, pentru ca l-a defaimat.

In ceea ce priveste sesizarea primita de la Claudiu Lucaci, Horia Grusca a precizat ca membrii Comisiei de Etica din TVR au inceput analiza cazului.

Bucur: Daca se confirma ca Lucaci face aceste acuzatii nefondate, il dau in judecata pentru calomnie

Adrian Bucur, jurnalist si membru al CA al SRTv, a declarat ca il va da in judecata pentru calomnie pe Claudiu Lucaci, fostul director al Stirilor TVR, daca se confirma ca Lucaci i-a adus acuzatii total nefondate privind faptul ca l-ar fi hartuit sexual.

"Daca se confirma ca domnul Lucaci face aceste acuzatii total nefondate si le aduce in atentia Comisiei de Etica a SRTv, eu il dau in judecata chiar astazi pentru calomnie. Precizez ca nu am influentat in nicio forma rezultatul evaluarii finale care a dus la concedierea din functia de manager a directorului de Stiri, pentru ca nu am avut calitatea de membru titular, ci supleant, in comisia de evaluare a acestuia. Prin urmare, nu am putut nota. Intuiesc ca din aceasta suparare majora vine si dorinta viscerala de razbunare a fostului director al Stirilor TVR", a declarat Adrian Bucur.

Pana la momentul difuzarii acestei stiri, Stelian Tanase nu a putut fi contactat de Mediafax.

La sfarsitul lunii aprilie, Claudiu Lucaci a fost inlocuit la conducerea Stirilor TVR cu Raluca Brumaru, printr-o decizie luata de Stelian Tanase, presedintele-director general al SRTv.

Adrian Bucur este jurnalist senior in cadrul Directiei Stiri a TVR si membru in Consiliul de administratie al TVR, din partea PC.