Filmul "The Revenant", in regia lui Alejandro Gonzalez Inarritu, cu Leonardo DiCaprio si Tom Hardy in roluri principale, a castigat duminica seara Globul de Aur pentru cel mai bun film, cu ocazia celei de-a 73-a gale anuale Golden Globes, desfasurata la Los Angeles. Cu trei premii, acest film poate fi considerat marele castigator al galei, dupa ce le-a adus cate un Glob de Aur si regizorului Alejandro Gonzales Inarritu, dar si actorului Leonardo DiCaprio, potrivit Agerpres.Lungmetrajul maghiar "Son of Saul", cu actorul roman Levente Molnar in distributie, a fost desemnat "cel mai bun film strain".

HotNews.roFoto: Hotnews

Filmul "The Revenant" spune povestea unui colonist american pe nume Hugh Glass, aflat intr-o expeditie pentru transportul unor blanuri, la inceputul secolului XIX. Glass este atacat de un urs si apoi, grav ranit, este abandonat in voia sortii de prietenul sau.

Alejandro Gonzales Inarritu a mai castigat un Glob de Aur cu productia "Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)", iar Leonardi DiCaprio se afla la cel de-al treilea Golden Globe al carierei, dupa cele castigate cu filmele "The Aviator" (2004) si respectiv The Wolf of Wall Street (2013).

Leonardo DiCaprio a castigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor intr-un film dramatic, pentru rolul din "The Revenant".

Brie Larson a castigat Globul de Aur pentru cea mai buna actrita intr-un film dramatic cu productia "Room". Acesta este primul Glob de Aur din cariera lui Brie Larson.

Filmul "Room", in regia lui Lenny Abrahamson, vorbeste despre relatia dintre o mama si fiul ei de 5 ani. Scenariul acestui film a fost semnat de Emma Donoghue, dupa un roman pe care l-a scris tot ea.

Productia "The Martian", in regia lui Ridley Scott, cu Matt Damon in rolul principal, a castigat duminica seara Globul de Aur pentru cea mai buna comedie sau musical.

Matt Damon a castigat si el Globul de Aur pentru cel mai bun actor intr-o comedie cu rolul din acest film.

Jennifer Lawrence a primit Globul de Aur pentru cea mai buna actrita intr-o comedie cu productia "Joy". In "Joy" Jennifer Lawrence interpreteaza rolul fondatoarei unei puternice dinastii de afaceri. Filmul este regizat de David O. Russell, care semneaza si scenariul alaturi de Annie Mumolo.

Taraji P. Henson a castigat Globul de Aur pentru cea mai buna actrita intr-un serial dramatic cu productia "Empire".

Cineastul Alejandro Gonzales Inarritu a castigat Globul de Aur pentru regie cu productia "The Revenant", cu ocazia celei de-a 73-a gale anuale Golden Globes. Alejandro Gonzales Inarritu a mai castigat un Glob de Aur cu productia "Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)".

Productia "Mr. Robot" a castigat duminica seara Globul de Aur la categoria cel mai bun serial dramatic, iar "Son of Saul" (Ungaria) a castigat Globul de Aur pentru cel mai bun film strain.

Gael Garcia Bernal a castigat primul sau Glob de Aur pentru cel mai bun actor intr-un serial comic cu productia "Mozart in the Jungle".

Sylvester Stallone a castigat Globul de Aur, primul din cariera, pentru cel mai bun actor in rol secundar cu productia "Creed". Stallone revine in rolul sau preferat, cel al campionului de box la categoria grea Rocky Balboa care devine mentorul si antrenorul lui Adonis Johnson, fiul fostului sau prieten si rival Apollo Creed.

Matt Damon a castigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor intr-o comedie cu rolul din filmul "The Martian". In timpul unei misiuni cu echipaj uman pe planeta Marte, astronautul Mark Watney, interpretat de Matt Damon, este parasit de colegii sai de echipaj pe Planeta Rosie dupa ce este considerat mort. In continuarea filmului spectatorii sunt purtati intr-o cursa nebuna pentru supravietuire a astronautului "martian" si sunt martorii incercarilor NASA de a-l recupera.

Jon Hamm a castigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor intr-un serial dramatic cu productia "Mad Men", iar "Mozart in the Jungle" a primit Globul de Aur pentru cel mai bun serial de comedie de televiziune

Kate Winslet a castigat duminica seara, la Los Angeles, Globul de Aur pentru cea mai buna actrita in rol secundar cu filmul biografic "Steve Jobs".