Regizorul spaniol Pedro Almodovar a anulat campania de promovare a celui mai recent film al sau "Julieta", programat sa fie lansat vineri in Spania, din cauza implicarii sale in scandalul provocat de Dosarele Panama, scrie The Independent. In plus, cineastul nu va mai participa la conferinte de presa si nici nu va acorda interviuri.

Pedro Almodovar la Cannes 2011Foto: Hotnews

"Din cauza stirilor care nu au legatura cu Julieta, noi, cei de la compania El Deseo am decis sa amanam sesiunea foto si petrecerea programata", este declaratia pe care au facut-o cei de la casa de productie a lui Almodovar.

De asemenea, au fost amanate toate interviurile regizorului spaniol. Acest lucru nu este valabil si pentru actorii care au jucat in "Julieta", cel de-al 20-lea film care poarta semnatura lui Pedro Almodovar.

Lungmetrajul Julieta a fost filmat in Madrid si Sevilia, dar si in nordul Spaniei, in Galicia si Aragon, si marcheaza revenirea lui Almodovar la dramele cu si despre femei. Din distriutie fac parte, printre altele, Adriana Ugarte, Emma Suarez, Rossy de Palma, Inma Cuesta, Nathalie Poza si Michelle Jenner.

Pedro si fratele sau Agustin Almodovar apar pe lista dezvaluirilor fara precedent a celor 11.5 milioane de pagini din baza de date a firmei de avocatura offshore, Mossack Fonseca. Dosarele arata faptul ca Almodovar a fost proprietarul unei companii offshore intre 1991-1994, condusa de Mossack Fonseca. Datele coincid cu primul succes al regizorului, "Tie Me Up, Tie Me Down" si cel din 1991, "High Heels", cu castiguri de peste 5 milioane de euro.

Agustin Almodovar, fratele regizorului spaniol, si-a asumat responsabilitatea pentru compania offshore, acesta fiind partener de afaceri in compania de productie.

"De la primele momente ale fondarii El Deseo, Pedro si cu mine ne-am impartit responsabilitatile intr-un mod foarte clar. Eu am preluat controlul a tot ceea ce era legat de managementul de afaceri si el s-a dedicat tuturor aspectelor de creatie", a declarat producatorul.

"Regret profund prejudiciul pe care l-a suferit fratele meu in privinta imaginii sale publice, cauzate exclusiv de lipsa mea de experienta in primii ani ai afacerilor noaste de familie", a mai spus Augustin Almodovar, scrie Mediafax.