Grupul DC Cannabis Coalition intentioneaza sa inceapa distribuirea jointurilor la ora 8 dimineata, pe 20 ianuarie, data ceremoniei de investire a lui Donald Trump, in partea de vest a Dupont Circle in Washington D.C., unde marijuana in scop recreational si de agrement este legala, noteaza Mediafax.

Donald TrumpFoto: Agerpres/AP

Apoi, manifestantii vor merge la National Mall, unde va incepe protestul real. "Mesajul principal este ca e timpul sa fie legalizat consumul de canabis la nivel federal", a declarat Adam Eidinger, fondatorul DCMJ, un grup de rezidenti din Washington, care a introdus si a contribuit la obtinerea Initiativei 71, un document istoric in istoria tribulatiilor oraganizatiilor care doresc legalizarea drogului.

Initiativa 71 a atestat drept legala posesia a cel mult 2 uncii de marijuana. Mai mult, Initiativa 71 a acordat dreptul cetatenilor districtului sa creasca si sa ofere marijuana, dar nu s-o vanda.

Eidinger este ingrijorat, totusi, ca toate aceste progrese vor fi in van pentru viitoarea administratie prezidentiala, deoarece presedintele ales Donald Trump l-a desemnat procuror general al SUA pe Jeff Sessions.

"E un tip care recent, in aprilie, a spus ca are in vedere impunerea vehementa a legii federale privind marijuana in toata tara. Sessions a spus marijuana este periculoasa", a declarat Eidinger.

Marea "distributie" de marijuana, pusa la cale de DC Cannabis Coalition este legala, atata timp cat se petrece pe teritoriul Washingtonului. Vor fi distribuite 4,200 de jointuri, asigura Eidinger.