Vlad Ivanov, protagonistul filmului „Un pas în urma serafimilor”, regizat de Daniel Sandu, a fost desemnat câştigător al categoriei „cel mai bun actor într-un rol principal” a premiilor Gopo, care sunt decernate marţi, la Teatrul Naţional din Bucureşti.

HotNews.roFoto: Hotnews

Trofeul i-a fost înmânat de Simona Bondoc şi Dorel Vişan.

La această categorie a premiilor Gopo au fost nominalizaţi: Mircea Postelnicu, pentru rolul Toma din filmul „Ana, mon amour”, Andi Vasluianu, pentru rolul Alex din filmul „Breaking News”, Tudor Aaron Istodor, pentru rolul Radu din filmul „Fixeur”, Alexandru Potocean, pentru rolul Costi din filmul „Mariţa”, Şerban Pavlu, pentru rolul Doru din filmul „Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor”, şi Vlad Ivanov, pentru rolul preotului Ivan din filmul „Un pas în urma serafimilor”.

În 2017, câştigătorul categoriei a fost Gheorghe Visu, pentru rolul din „Câini”, de Bogdan Mirică.

Cea de-a 12-a ediţie a galei premiilor Gopo este prezentată de actorul Alexandru Bogdan şi este transmisă în direct pe TVR 2 şi online, pe premiilegopo.ro şi cinepub.ro.

Diana Cavaliotti a fost desemnată, marţi seară, la gala premiilor Gopo, cea mai bună actriţă într-un rol principal pentru interpretarea din „Ana, mon amour”, regizat de Călin Peter Netzer.

Trofeul a fost anunţat de Simona Bondoc şi Dorel Vişan. Iulia Lumânare a primit trofeul pentru Cavaliotti.

La această categorie au fost nominalizate: Diana Cavaliotti, pentru rolul Ana din filmul „Ana, mon amour”, care a avut premiera la Berlinala 2017, Voica Oltean, pentru rolul Simona din filmul „Breaking News”, actriţă premiată la Festivalul de la Karlovy Vary 2017, Ela Ionescu, pentru rolul Eva din filmul „Dimineaţa care nu se va sfârşi”, Cristina Flutur, pentru rolul Ioana din filmul „Hawaii”, şi Ofelia Popii, pentru rolul Vera din filmul „Portrete în pădure”.

Anul trecut, actriţa Dana Dogaru s-a impus la această categorie, pentru rolul din „Sieranevada”, de Cristi Puiu.

Daniel Sandu a câştigat, marţi seară, trofeul categoriei „cel mai bun regizor” a premiilor Gopo 2018, pentru filmul „Un pas în urma serafimilor”.

Regizorul de teatru Andrei Şerban a fost cel care a anunţat câştigătorul.

La această categorie au fost nominalizaţi: Nae Caranfil, pentru „6,9 pe scara Richter”, Călin Peter Netzer, pentru „Ana, mon amour”, Iulia Rugină, pentru „Breaking News”, Adrian Sitaru, pentru „Fixeur”, şi Daniel Sandu, pentru „Un pas în urma serafimilor”.

În 2017, cel mai bun regizor a fost desemnat Cristi Puiu, pentru „Sieranevada”.