Nunta prințului Harry cu actrița americană Meghan Markle, de sâmbătă, a costat aproximativ 32 de milioane de lire sterline, mai mult cu circa 12 milioane decât cea a Ducelui și Ducesei de Cambridge din 2011, estimată la 20 de milioane de dolari, relatează tabloidul The Sun, citat de Mediafax.

Nunta Printul Harry si Meghan MarkleFoto: Royal.uk

Experții de la firma de planificare a nunților Bridebook estimează că nunta regală de sâmbătă ar fi costat în jur de 32 de milioane de lire sterline, iar cea mai mare parte a costurilor ar fi fost pentru securitatea evenimenutului.

"Chiar dacă nunta prințului William și a lui Kate Middleton a fost mai mare și a avut loc la Westminster Abbey, securitatea pentru nunta lui Harry și Meghan a costat mai mult, din cauza nivelului ridicat de amenințare teroristă", spun specialiștii.

Alte costuri includ faptul că Windsor a trebuit să fie blocată pentru această zi, cu o prezență masivă a autorităților, precum și controlul mulțimii și restricțiile plasate în magazine și restaurante.

Experții de la compania Bridebook au calculat câteva dintre costurile-cheie a nunții regale.

Specialiștii estimează că aproximativ 90.000 de lire ar fi fost cheltuite pentru cele 20 de trompete placate cu argint care au anunțat evenimentul, 50.000 de lire sterline pentru tortul de la Violet Bakery din estul Londrei, 110.000 de lire sterline pe flori pentru a împodobi culoarul Capelei Saint George la Castelul Windsor și în Sala Mare a acesteia, 300.000 de lire sterline pentru închirierea spațiului unde a avut loc recepția, în cartierul Frogmore House, 26.000 de lire sterline pe mâncarea celor 2.640 de membri ai publicului care au fost invitați, 30 milioane de euro pentru măsurile de securitate și între 300.000 și 400.000 de dolari pe rochia lui Meghan.

Prinţul Harry al Marii Britanii şi fosta actriţă americană Meghan Markle s-au căsătorit sâmbătă, la capela Saint George din Windsor.

Prinţul Harry şi Meghan Markle amână luna de miere pentru a-şi îndeplini angajamente publice

Ducele şi Ducesa de Sussex nu vor pleca în luna de miere imediat după nuntă - a cărei destinaţie este încă secretă -, deoarece marţi ei trebuie să fie prezenţi la un eveniment caritabil organizat de prinţul Charles, moştenitorul tronului Marii Britanii, la Palatul Buckingham, relatează agenția AFP, citată de News.ro.

Legătura dintre Meghan Markle şi prinţul Charles a devenit una strânsă, el acceptând să o conducă la altar, după ce tatăl ei a anunţat că din motive medicale nu va putea participa la ceremonia care a avut loc sâmbătă.

Nunta prinţului Harry cu fost actriţă americană Meghan Markle a avut loc pe domeniul Castelului Windsor, unde au fost felicitaţi de aproximativ 100.000 de oameni care s-au adunat pe străzile oraşului.

Cuplul a participat la două recepţii organizate în cinstea evenimentului - prima, dată după-amiază de regina Elizabeth, unde a cântat Elton John, iar a doua, de prinţul Charles, unde actorul Idris Elba ar fi jucat rolul de DJ, scrie AFP.

Între cei 600 de invitaţi s-au numărat jucătoarea de tenis Serena Williams, actorul George Clooney, soţii David şi Victoria Beckham, cântăreaţa Joss Stone şi vedeta de televiziune Oprah Winfrey.

Clooney şi Williams au fost invitaţi şi la a doua recepţie - restrânsă - de la Frogmore House.

După ce a purtat, la ceremonia religioasă, o rochie Givenchy, albă, cu mâneci lungi - respectând protocolul -, Meghan Markle a schimbat-o pentru recepţia de seară cu una semnată Stella McCartney, albă, dar fără mâneci. În plus, ea a purtat un inel cu acvamarin care a aparţinut mamei prinţului Harry, prinţesa Diana.