Harvey Weinstein a ales să nu depună mărturie unui juriu convocat de Procuratura din Manhattan, iar trei capete de acuzare au fost emise pe numele lui. Dacă este găsit vinovat, producătorul poate fi condamnat la 25 de ani de închisoare, relatează News.ro.

Harvey WeinsteinFoto: Captura YouTube

Anunţul privind mărturia lui a fost făcut de Benjamin Brafman, avocatul lui Weinstein. El este liber, după ce a fost eliberat condiţionat, plătind o cauţiune de 1 milion de dolari, şi nu are voie să părăsească statele New York şi Connecticut.

Un mare juriu din New York a decis miercuri să îi învinuiască pe Weinstein pentru trei capete de acuzare: două de viol şi unul de agresiune sexuală.

Acuzaţiile se potrivesc celor emise de Procuratură vineri, în Manhattan, când Weinstein a fost reţinut.

„Învinuirea îl aduce pe pârât un pas mai aproape de a fi tras la răspundere pentru infracţiunile violente pentru care este acuzat acum”, a spus procurorul Cyrus Vance într-un comunicat.

Separat, într-un comunicat, Brafman s-a plâns că informaţia i-a fost ascunsă, ceea ce va fi folosit în apărarea lui Weinstein.

După incriminare, Brafman a spus că „nu adaugă nimic cazului din ce nu ştiam deja”.

„Nu este o surpriză. Amintim că învinuirea este pur şi simplu o acuzare formală. Domnul Weinstein intenţionează să pledeze nevinovat şi să se apare faţă de aceste acuzaţii nefondate pe care le neagă vehement. Vom acţiona privind anularea punerii sub acuzare, iar dacă acest caz ajunge la tribunal, ne aşteptăm ca domnul Weinstein să fie achitat”.

Dacă este găsit vinovat, producătorul Harvey Weinstein poate fi condamnat la 25 de ani de închisoare.