Justiţia redeschide ancheta în privinţa sinuciderii fostei soţii a cântăreţului francez Bertrand Cantat, a scris duminică publicația Le Journal de dimanche, citează News.ro.

Bertrand CantatFoto: Captura YouTube

Parchetul din Bordeaux a deschis o anchetă preliminară cu privire la sinuciderea fostei sale soţii, Krisztina Rády, în ianuarie 2010. Pe atunci, s-a stabilit că fostul lider al formaţiei Noir Désir nu a avut niciun fel de responsabilitate cu privire la deces. Justiţia a concluzionat că era vorba de sinucidere.

Însă ancheta a revenit în atenţie ca urmare a acţiunii intentate de avocata Yael Mellul, care în prezent este preşedinta unei asociaţii feministe "Femme et Libre". Ea a fost avocata ultimului partener al Krisztina Rády şi a fost audiată de poliţie pe 23 mai.

Potrivit Parchetului din Bordeaux, ea a denunţat "rolul pe care l-ar fi avut violenţele psihice şi presiunile psihologice ale lui Bertrand Cantat în sinuciderea soţiei sale", precizează Journal de dimanche.

Bertrand Cantat, fosta vedetă de la Noir Désir, ar trebui să cânte pe 7 iunie la Zénith în Paris. El a fost constrâns să anuleze numeroase concerte şi să renunţe la festivalurile de vară în urma multiplelor acuzaţii care i-au fost aduse. În martie 2004, cântăreţul a fost condamnat la opt ani de închisoare, fiind acuzat de lovituri mortale aduse în 2003 partenerei sale de atunci, actriţa Marie Trintignant, fiica actorului Jean-Louis Trintignant. Cantat a fost eliberat din închisoarea Muret în 2007.