Ed King, chitaristul Lynyrd Skynyrd, care s-a alăturat trupei în 1972, a murit miercuri la Nashville, la vârsta de 68 de ani. O cauză a morții nu a fost specificată, dar Ed King avea cancer pulmonar și recent a fost spitalizat, potrivit RollingStone.ro.

Ed KingFoto: Vimeo

Un mesaj postat pe pagina de Facebook a lui lui King a confirmat moartea sa: "Cu mare tristețe anunțăm dispariția lui Ed King, care a murit la domiciliul său din Nashville, Tennessee, pe 22 august 2018. Mulțumim prietenilor și fanilor pentru dragostea și sprijinul acordat lui Ed în timpul vieții și al carierei”

Formația Lynyrd Skynyrd a devenit cunoscută în sudul Statelor Unite în 1973, și a dobândit un renume mondial înainte ca mai mulți membri ai acesteia, printre care vocalistul și principalul compozitor Ronnie Van Zant, să moară într-un accident de avion în 1977.

În 1977, trei membri ai formaţiei – solistul Ronnie Van Zant, chitaristul Steve Gaines şi cântăreaţa Cassie Gaines – au murit într-un accident de avion în Mississippi. Toboşarul Artimus Pyle a supravieţuit.

Formația s-a reunit în 1987 pentru un turneu cu fratele mai mic al lui Ronnie, Johnny van Zant, ca frontman, și continuă să înregistreze. Lynyrd Skynyrd a intrat în Rock and Roll Hall of Fame în 13 martie 2006.

Interviu cu Ed King

Ed King Interview from Smeraglia Productions on Vimeo.