După 14 ani de la apariția filmului ”Patimile lui Hristos”, actrița Maia Morgenstern consideră că timpul i-a vindecat sufletul după ce a fost criticată pentru rolul Fecioarei Maria, în pelicula regizată de Mel Gibson.”M-am întrebat de ce îmi e așa de greu să vorbesc, de ce trebuie să îmi fie frică, de ce să mi se strângă sufletul, de ce să trebuie să iau poziție defensivă?” a adăugat actrița. Ea a spus că a primit și foarte multă dragoste, în timp verificată, din partea oamenilor. ”Am fost iubită și mi-am atras critici în același timp. Rămâne bucuria de a fi făcut un rol, un personaj, o poveste...”

Maia MorgensternFoto: Hotnews

Maia Morgenstern a explicat de ce este atât de greu pentru un actor român să ajungă la Hollywood. ”Se apără foarte bine. Ei sunt artiști și își apără locul. E lumea lor”, susține una dintre cele mai apreciate actrițe din România. Ea s-a referit, totodată, și la perioadele critice ale teatrului. ”Au fost momente când am jucat și pentru doi spectatori. (..) Publicul nostru ne-a cerut adevărul. Dacă este o minciună și o prefăcătorie, probabil că nu va impresiona”.

Maia Morgenstern a vorbit despre premiera pe care o pregătește ”Magnolii de oțel” (o comedie dulce-amară, unde joacă alături de alte actrițe cunoscute), dar și despre Festivalul internațional de Teatru Idiș - aflat în plină desfășurare, la București.

Teatrul evreiesc, la moment aniversar-70 de ani de existență. Despre Holocaust: ”Să ne amintim, dar fără văicăreli”. ”Teatrul evreiesc -o punte spre înțelegere și iertare”. ”Expunem pe scenă și lucruri care nu plac și astfel ne vulnerabilizăm, dar e necesar și ne asumăm”