Autobiografia lui Michelle Obama, pe cale să devină cea mai de succes carte de memorii din istorie
În autobiografia sa, Michelle Obama, soţia în vârstă de 54 de ani a fostului preşedinte Barack Obama, îşi povesteşte viaţa, de la copilăria din Chicago până la perioada de la Casa Albă.
Ea vorbeşte inclusiv despre dificultăţile de a rămâne însărcinată, dezinteresul faţă de politică şi imposibilitatea de a-i ierta lui Donald Trump polemica privind cetăţenia soţului său, Barack Obama.
Thomas Rabe, directorul executiv al grupului german de presă Bertelsmann, a salutat cartea ca fiind "cel mai notabil succes creativ" din ultimul an. "Noi credem că această autobiografie ar putea deveni cel mai de succes volum de memorii din toate timpurile", a mai spus el.
Penguin Random House, editură deţinută de Bertelsmann, a câştigat licitaţia pentru drepturile de publicare a autobiografiilor lui Barack şi Michelle Obama în 2017. Potrivit Financial Times, drepturile de autor s-ar ridica la 60 de milioane de dolari. Memoriile fostului preşedinte Barack Obama nu au fost încă publicate.
Editura Penguin Random House a publicat şi precedentele trei cărţi scrise de Barack Obama - "Dreams of My Father", "The Audacity of Hope" şi "Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters".
Michelle Obama mărturisește, în premieră, că cele două fiice ale sale au fost concepute prin fertilizare in vitro
Editura Litera va publica în limba română noile cărți scrise de fostul președinte al Statelor Unite, Barack Obama, și de Michelle Obama
Târgul Gaudeamus și-a desemnat premianții. Care a fost cea mai râvnită carte de anul acesta

Cum se apără ANRE și cum fuge de responsabilitate în scandalul liberalizării pieței energiei: Consumatorii au fost informați, iar obligarea furnizorilor să vândă la preț mic este ilegală
Poluarea de weekend din București: Agenția de Mediu dă vina pe trafic și condițiile atmosferice, activiștii de mediu indică arderi de deșeuri și încălzirea rezidențială / În rest, tăcere
INTERVIU Cum se simte scăderea numărului de îmbolnăviri în spitalele COVID: Numărul de pacienți este mai mic, dar vin mulți cu forme severe / Pericolul foarte mare este noua tulpină
VIDEO Gheorghiță: Începând cu 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele din categoria personalului esențial pentru doza 1, pentru a nu afecta rapelul și vaccinarea celor peste 65 de ani și a bolnavilor cronici
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
Acum nu are nici o sansa reala, candidatura ei ar mobiliza la maximum baza electorala republicana, e ceea ce democratii vor sa evite pt 2020.
Partidul opozitiei americane nu are inca pe nimeni care in randul electorilor sa atinga notorietatea si popularitatea pe care o are dl Trump (situata constant la peste 40% opinii favorabile, cu o medie de 45%).
Sondajele privind intentia de vot arata ca mai multi actuali candidati ar avea sanse sa il invinga pe dl Trump, insa democratii nu uita experienta Hillary Clinton, candidata care a castigat detasat in toate sondajele si a pierdut alegerile.
Stanga americana are obiceiul sa intretina mituri gen "familia Kennedy" si creeaza adevarate culte ale personalitatii in jurul personalitatilor pe care doreste sa le implementeze durabil in imaginarul colectiv american. E cazul sotilor Obama.
Faptul ca "marile sperante" ale Partidului Democrat in sondajele de opinie sunt dnii Biden si Sanders spune ceva despre situatia sclerozata (uneori la propriu) de la varful partidului.
Agravant este si entuziasmul unei parti din baza electorala democrata pentru idei socialiste si de extrema stanga, cu preferinte pt feminismul radical, imigranti si minoritati rasiale.
Riscul e indepartarea electorilor independenti si chiar a democratilor moderati (zisi "conservatori", multi din statele sudice).
Desi in Europa dna Obama s-ar incadra la "stanga caviar" pe cale de disparitie, in actuala America profund divizata, in ochii alegatorilor de stanga faptul ca e femeie si afro-americana ar califica-o automat in fata barbatilor albi, la o eventuala candidatura dupa al 2-lea mandat Trump.