​​David Gilmour, fostul membru al trupei rock Pink Floyd, este dat în judecată de compozitorul melodiei care se aude în toate gările din Franța, Michaël Boumendil, relatează The Guardian.

David GilmourFoto: Wikipedia

Gilmour a auzit melodia de patru note pentru compania feroviară națională a Franței, SNCF, într-o gară din Aix-en-Provence în 2013 și a fost fermecat: „Mă face să vreau să cânt și să dansez”, a declarat pentru Le Parisien în 2015.

Gilmour l-a contactat pe compozitorul Michaël Boumendil și l-a întrebat dacă poate folosi muzica într-o melodie - o cerere pe care Boumendil a crezut-o la început a fi o farsă. Cei doi au ajuns la un acord și au fost menționați ca fiind co-scriitori ai single-ului din 2015 al lui Gilmour, Rattle That Lock, primind aprobarea de la SNCF.

Un an mai târziu însă, Boumendil l-a adus pe Gilmour în instanță, argumentând că nu a folosit notele din melodie așa cum era planificat, ci înregistrarea pe care SNCF o folosesc în gările din Franța. Boumendil a pretins că contractul i-a permis lui Gilmour să cânte notele, nu să folosească înregistrarea originală. El a solicitat daune în valoare de 450.000 de euro.

În mai 2018, o instanță a respins afirmațiile lui Boumendil, justificând că a fost prea lent pentru a-și ridica contractul și i-a ordonat să acopere onorariile legale ale lui Gilmour.

Acum, Boumendil a atacat hotărârea instanței din 2018. The Guardian a contactat reprezentanții lui Gilmour și Boumendil pentru declarații.