Gazda ceremoniei de acordare a Globurilor de Aur, comicul și actorul britanic Ricky Gervais, a criticat dur, duminică noapte, ipocrizia din lumea filmului și a industriei de televiziune, atacându-i pe actorii care se prezintă în mod nejustificat drept luptători pentru justiție socială.

Ricky GervaisFoto: Captura YouTube

”Dacă în seara asta câștigi un premiu, nu-l folosi drept tribună pentru un discurs politic”, a spus britanicul la începutul ceremoniei.

”Nu ești în poziția să dai lecții oamenilor despre nimic. Nu știi nimic despre lumea reală. Cei mai mulți dintre voi au petrecut mai puțin timp în școală decât Greta Thunberg”, a continuat el.

”Așa că, dacă ești câștigător, vino pe scenă, primește-ți micul premiu, mulțumește agentului și Dumnezeului tău și pleacă dracului”, a spus Ricky Gervais.

Actorul britanic a vorbit și despre competiția platformelor de streaming. ”Apple, Amazon, Disney. Dacă ISIS ar înființa un serviciu de streaming, v-ați suna agenții, nu-i așa?”, le-a spus el actorilor și regizorilor din public.

El nu a evitat nici un alt subiect sensibil, cel al omului de afaceri Jeffrey Epstein, care s-ar fi sinucis anul trecut în celula sa. Gervais a spus despre personajul principal din serialul ”Afterlife”, jucat de el, că este clar că nu s-a sinucis, la fel ca Jeffrey Epstein. Când publicul i-a răspuns la remarcă cu un murmur colectiv, Gervais nu le-a rămas dator: ”Tăceți din gură, știu că era prietenul vostru”.