Stilistul american Jimmy Webb, element cheie al definirii esteticii punk şi având drept clienţi vedete precum Iggy Pop sau Debbie Harry, a murit la 62 de ani în urma unui cancer, relatează joi EFE.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ştirea, care a fost confirmată revistei Rolling Stone de prietenul său Heart Montalbano, a suscitat pe reţelele de socializare un val de reacţii şi de condoleanţe din lumea muzicii rock americane, în rândul căreia Webb era considerat o celebritate.

"Colegul meu, cel mai blând bărbat şi pur punk. Jimmy are un trecut atât de plin iar familia mea şi cu mine suntem onoraţi că am făcut parte din povestea lui de succes. Te iubim şi ne vei lipsi foarte mult", a scris de exemplu Duff McKagan, membru al trupei Guns N'Roses.

Jimmy Webb a căpătat faimă ca responsabil în anii 70 al celebrului magazin şi exponent al modei punk "Trash &Vaudeville" din East Village, New York, înainte de a deschide propriul său butic în 2017, "I Need More", pe care l-a condus până la moartea sa.

Ca exponent al acestei mode el a modelat imaginea unor mari vedete ale a rockului, printre care Joan Jett, Slash, Joey Ramone şi Alice Cooper, cu un asemenea succes încât magazinele sale au devenit o emblemă a muzicii, prin care au trecut şi vedete ale altor genuri muzicale, precum Madonna sau Beyonce, informează Agerpres.