Rapperul și producătorul Kanye West și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale americane din noiembrie. "Acum trebuie să îndeplinim promisiunea Americii prin a avea încredere în Dumnezeu, a ne uni viziunile și a ne construi viitorul. Eu candidez pentru președinția Statelor Unite! # 2020VISION", a declarat Kanye West, potrivit AFP.

Kanye WestFoto: Flickr/ David Shankbone

Artistul miliardar, în vârstă de 43 de ani, care îndeamnă în una dintre melodiile sale „țintește stelele și, dacă eșuezi, aterizezi pe un nor”, nu a oferit detalii suplimentare.

Soțul vedetei, Kim Kardashian, ține în ultimii ani prima pagină a presei de cancan cu problemele sale psihiatrice, observațiile controversate despre sclavie și pentru sprijinul acordat președintelui republican Donald Trump, care este foarte nepopular în lumea rapului.

De asemenea, Kanye West s-a întâlnit cu președintele republican singur în Biroul Oval, în 2018. "Va veni momentul în care voi fi președintele Statelor Unite", declarase Kanye în cadrul unui interviu cu Zane Lowe la Apple Music.

La sfârșitul lunii iunie, Kanye West a lansat o nouă melodie cu puternice tonuri biblice, „Spălați-ne în sânge”, însoțită de un clip care conține imagini ale demonstrațiilor anti-rasism recente care au zguduit Statele Unite.