Manechinul britanic Stella Tennant, model de succes în perioada anilor '90, care a murit în decembrie anul trecut la vârsta de 50 de ani, s-a sinucis, a anunţat familia ei, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Stella TennantFoto: Christopher Peterson / Splash / Profimedia

"Stella nu se simţea bine de mai multă vreme. Spre cea mai profundă tristeţe şi disperare a noastră, ea nu s-a simţit capabilă să continue, în pofida dragostei celor mai apropiaţi ei", a declarat familia într-un comunicat publicat joi seară.

"Tennant a fost un suflet frumos, iubit de familia ei şi de prietenii buni, o femeie sensibilă şi talentată a cărei creativitate, inteligenţă şi umor i-au încântat pe mulţi", a adăugat ea.

Stella Tennant s-a stins din viaţă pe 22 decembrie, la cinci zile după ce împlinise 50 de ani. Poliţia a declarat atunci că moartea ei nu a fost considerată suspectă.

Provenind dintr-o familie aristocratică şi descoperită la începutul anilor 1990, Stella Tennant a fost aleasă de multe ori pentru defilări de modă ale unor designeri cunoscuţi, precum Gianni Versace, John Galliano şi Alexander McQueen, precum şi pentru campanii publicitare ale Chanel.

În cei aproape 30 de ani de carieră, ea a pozat pentru reviste prestigioase precum Harper's Bazaar şi Vogue.