Sharon Osbourne, soţia şi managerul lui Ozzy Osbourne şi fostă gazdă a emisiunii „The Talk” de la CBS, a spus că vina plecării ei de la postul de televiziune o poartă foste colege „îmbufnate”, relatează News care citează Variety.

Ozzy si Sharon OsbourneFoto: Agerpres

Vineri, Osbourne a vorbit public pentru prima dată de la plecarea, după 11 ani, din echipa „The Talk”, la finalul lunii martie.

Ea a apărut la „Real Time With Bill Maher” (HBO) şi a spus că acuzaţii de comportament rasist aduse de unele foste gazde ale emisiunii au reprezentat motivul pentru care reţeaua de televiziune a renunţat rapid la ea.

„Sunt obişnuită să mi se spună în toate felurile. Rasistă însă este o chestie pe care nu o accept”, a declarat Osbourne.

Sharon Osbourne a părăsit emisiunea „The Talk” de la CBS, după remarcile făcute în apărarea prezentatorului de televiziune Piers Morgan în urma interviului acordat de Meghan Markle, soţia prinţului Harry, la emisiunea lui Oprah Winfrey difuzată la începutul lui martie.

Osbourne şi-a exprimat sprijinul faţă de Piers Morgan, care renunţase anterior la postul de prezentator al emisiunii „Good Morning Britain”, deoarece că i-a fost cerut să se scuze pentru afirmaţiile făcute în legătură cu declaraţiile lui Markle din interviu şi el a refuzat.

Sheryl Underwood a chestionat-o pe colega sa de platou, care a spus: „Mi-a plăcut tot ce a spus? Sunt de acord cu ce a spus? Nu. Pentru că este părerea lui. Nu este părerea mea... Îl susţin pentru libertatea lui de a se exprima şi el este prietenul meu. Nu sunt rasistă... Nu îmi pasă ce culoare sau ce religie are fiecare. Eşti o persoană bună? Asta judec la tine”.

Underwood a continuat: „Ce le spui oamenilor care pot simţi că, în timp ce eşti alături de prietenul tău, pare că validezi ceva rasist spus de el chiar dacă nu eşti de acord? Spun bine?”.

„Învaţă-mă, spune-mi când l-ai auzit spunând lucruri rasiste?”, a răspuns Osbourne. „Simt că sunt pusă pe scaunul electric pentru că am un prieten despre care mulţi oameni cred că este rasist, aşa că asta mă face rasistă?”.

După această discuţie din 10 martie, Leah Remini şi Holly Robinson Peete, foste gazde ale emisiunii, au spus că Osbourne a folosit insulte şi a făcut diverse comentarii rasiste în cei 11 ani de show.

Sharon Osbourne le-a descris lui Maher drept „doamne îmbufnate” şi a respins acuzaţia lui Remini că ar fi făcut comentarii rasiste legat de etnia asiatică a fostei colege Julie Chen Moonves. „Nu am spus vreodată asta. Nici măcar nu folosesc cuvintele alea, nu sunt în vocabularul meu”.

Osbourne a afirmat că se simte bine, însă a atras atenţia cu privire la aşa-numita „cancel culture” (cultura anihilării, n.r.; excluderea unei persoane din cercurile sociale şi profesionale pe baza ideilor), care îi afectează pe cei care expun opinii contrare majorităţii, potrivit News.