Anne Douglas, văduva legendarului actor Kirk Douglas, a murit joi în locuinţa sa din Beverly Hills, la câteva zile după ce a împlinit 102 ani, a anunţat familia ei, relatează AFP citată de Agerpres.

Kirk si Anne Douglas (twitter)Foto: Hotnews

Kirk Douglas, care a murit în februarie 2020 la vârsta de 103 ani, a cunoscut-o pe Anne în 1953 la Paris, în timp ce filma la pelicula "Act of Love". Un an mai târziu, cei doi s-au căsătorit în Las Vegas.

"Nu a fost romantic, însă era legal şi noul soţ i-a promis că într-o bună zi se vor căsători din nou cu mare fast", a scris familia în anunţul decesului transmis AFP.

Kirk Douglas şi-a ţinut promisiunea la împlinirea a 50 de ani de căsătorie, în 2004.

Cuplul Douglas a fost căsătorit timp de 66 de ani şi a avut doi fii, Peter şi Eric. Ei au format o familie cu ceilalţi doi fii, Michael şi Joel, pe care actorul îi avea dintr-o căsătorie anterioară cu Diana Dill.

Anne Douglas a numit-o pe aceasta din urmă "fosta noastră soţie".

Anne Douglas s-a născut într-o familie germană din Hanovra pe 23 aprilie 1919. Trimisă la un internat elveţian, ea nu a dorit să se întoarcă în Germania condusă de Hitler şi şi-a continuat educaţia în Belgia, până când naziştii au bombardat Bruxellesul în 1940.

Anne a fugit cu maşina în Franţa împreună cu nişte prieteni. Având documente de identitate germane, prietenii ei au convins-o să se căsătorească cu Albert Buydens pentru a obţine cetăţenie belgiană şi pentru a deveni Anne Laure Buydens. A rămas blocată în Franţa, însă faptul că vorba fluent mai multe limbi străine i-a permis să lucreze pentru un distribuitor de filme francez.

După război, ea şi-a continuat cariera în cinematografie în Franţa, lucrând pentru canalul american NBC, apoi pentru John Huston la producţia "Moulin Rouge", înainte de a-şi întâlni soţul.

Anne Douglas a investit mult în opere artistice şi acţiuni filantropice. Ea l-a convins pe Kirk Douglas să scoată la licitaţie o mare parte din colecţia sa de opere de artă pentru a finanţa renovarea a 400 de locuri de joacă în şcoli din Los Angeles la sfârşitul anilor '90.