Scarlett Johansson a spus că Black Widow (”Văduva Neagră”) a fost sexualizată în Iron Man 2 (Omul de Oțel 2), blockbusterul din 2010 în care personajul ei a apărut pentru prima dată în seria Marvel Cinematic Universe, relatează The Guardian.

Scarlett Johansson in AvengersFoto: Captura IMDB

”În timp ce (filmul Iron Man 2) a fost foarte distractiv și a avut multe momente minunate în el, personajul este atât de sexualizat, știi? Se vorbește despre ea (Văduva Neagră) ca și cum este o bucată de ceva, ca și cum ar fi un obiect sau ceva - ca o bucată de fund, serios. Chiar și Tony se referă la ea ca la ceva de genul acesta la un moment dat... ”Vreau și eu””., a declarat ea pentru Collider.

Johansson pare să vorbească despre scena în care ca Natalie Rushman, Văduva Neagră îl întâlnește pe Tony Stark (Robert Downey Jr) pentru prima dată. După ce se uită la o serie de fotografii cu ea, inclusiv una în care apare în lenjerie intimă, și după ce ea trântește la pământ un alt personaj, el îi spune lui Pepper Potts, interpretată de Gwyneth Paltrow, că ”vreau și eu una”.

Potts se referă mai devreme la Rushman ca fiind ”un foarte scump proces de hărțuire sexuală dacă te holbezi în continuare”.

„Poate că la vremea respectivă a fost resimțit ca un compliment. Știi ce vreau să spun? Pentru că gândirea mea era diferită ... Stima mea de sine a fost probabil măsurată în raport cu acel tip de comentariu [dar], ca o mulțime de femei tinere, ... apoi îți înțelegi propria valoare.”, a adăugat actrița.

Johansson a lăudat „îndepărtarea de acest gen de hipersexualizare a acestui personaj” în noul film Black Widow, în care apare alături de Florence Pugh și este regizat de Cate Shortland. Ea a spus: „Sunt mamă și viața mea este diferită. Evident, au trecut 10 ani și lucrurile s-au întâmplat și am o înțelegere mult mai diferită, mai evoluată despre mine. Ca femeie, sunt într-un loc diferit în viața mea, știi?”