Jamie Spears a fost de acord să renunțe la statutul de tutore al fiicei lui, a anunțat joi presa americană. Acest lucru ar putea pune capăt unei amare bătălii juridice ultramediatizate, relatează AFP.

Jamie Spears, tatal lui Britney, s-a imbogatit de pe urma tutelei fiicei saleFoto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Citând noi documente legale, site-ul de știri TMZ a scris că Jamie Spears intenționează să „colaboreze cu curtea și cu noul avocat al fiicei sale pentru a pregăti o tranziție lină către un nou tutore”. Britney Spears a lansat proceduri legale pentru a elimina tutela controversată a tatălui ei, ceea ce îi conferă tot controlul asupra finanțelor sale.

Britney Spears, care a luat o pauză în activitate din 2018, a cerut în 2020 să fie scoasă de sub tutela tatălui ei. În 2007, după divorţul de Kevin Federline, cântăreaţa a avut o cădere nervoasă și a pierdut custodia celor doi copii, pe care îi vizitează în prezent.

Presupusa cădere nervoasă a stat la baza internării ei într-un centru de refacere, iar în 2008 a fost plasată sub tutela tatălui ei.

Un judecător a respins la sfârșitul lunii iunie cererea de a-l înlătura pe tatăl cântăreţei Britney Spears din rolul de co-tutore al averii ei.

Cererea de a-l suspenda pe James "Jamie" Spears odată cu desemnarea unei instituţii financiare ca unic tutore al averii a fost în schimb respinsă.

Cântăreaţa americană, în vârstă de 39 de ani, a cerut atunci unui judecător să pună capăt tutelei „abuzive”, care i-a marcat viaţa în ultimii 13 ani, şi l-a denunţat pe tatăl ei pentru controlul exercitat asupra vieţii ei.

Citește și:

Tatăl lui Britney Spears s-a îmbogățit de pe urma tutelei fiicei sale / Ce salariu și alte beneficii și-a plătit acesta în ultimii 12 ani din banii cântăreței