Artistul stradal britanic Banksy a confirmat, vineri, pe contul său de Instagram, că a fost într-adevăr autorul mai multor lucrări care au apărut recent în Anglia, potrivit AFP.

Statuia lui Savage-BanksyFoto: Banksy

Clipul, care durează puțin peste trei minute, intitulat „O mare pulverizare britanică”, descrie călătoria de vară a artistului în timp ce merge într-o rulotă veche.

Pe un contrafort din beton al unei plaje englezești, Banksy a adăugat un șobolan, rozătorul său fetiș, sorbind un cocktail într-un șezlong.

Deasupra unui tomberon voluminos, artistul a făcut ca un pescăruș să pară gata să se bucure de ”masă”.

Făcând ecou crizei de mediu, un șablon prezintă trei copii, dintre care unul este salvat cu o găleată, pe o barcă din tabla ondulată care se sprijină de un zid de cărămidă verde, cu inscripția „Suntem cu toții în aceeași barcă”.

În micul oraș King's Lynn din estul Angliei, Banksy redă ”statuia” inginerului Frederick Savage, renumit pentru motoarele sale cu aburi, cu limba scoasă savurând înghețată.

În ultimii ani, artistul contemporan din Bristol, care își păstrează inteligent misterul identității, a inviorat cercurile de artă contemporană cu cauzele sale emblematice (migranți, opoziție la Brexit, denunțarea islamiștilor) și a condus vânzările la licitații.

În luna martie, o lucrare în cinstea lucrătorilor medicali care au luptat cu pandemia de Covid a atins o sumă record de 20 de milioane de euro, banii fiind destinați serviciului de sănătate public britanic.