Raperul Kanye West a demarat procesul oficial de a-și schimba numele în porecla sa monosilabică alcătuită din doar două litere, relatează Insider.

Kanye WestFoto: RICHARD ELLIS / UPI / Profimedia

Artistul american a demarat marți procedurile legale de a-și schimba numele din Kanye Omari West în „Ye”, dorind să rămână fără nume de familie, potrivit unor documente obținute de jurnaliștii de la Associated Press.

Un judecător din California, statul american în care West a demarat acțiunea, urmează să revizuiască solicitarea, procesul putând dura până la 3 luni.

Insider notează că nu există nicio restricție cunoscută care să îl împiedice pe West să își schimbe numele în toate documentele oficiale odată ce judecătorul îi aprobă cererea.

Legea din California cere doar ca numele unei persoane să fie format din cele 26 de litere ale alfabetului englez.

West și-a spus cu consecvență „Ye” pe paginile sale de pe platformele de social media, mai ales după ce a notat pe Twitter în 2018 că ar vrea să își schimbe numele oficial în poreclă.

„Ființa cunoscută oficial drept Kanye West...Eu sunt YE”, a scris pe Twitter raperul în septembrie 2018.

West a explicat într-un interviu acordat în același an prezentatorului radio Big Boy ce înseamnă pentru el porecla.

„Cred că 'ye' este cel mai folosit cuvânt în Biblie și în Biblie înseamnă 'you' (tu)”, a spus West. „Deci eu sunt tu, sunt noi, suntem noi. A trecut de la Kanye, care înseamnă 'unicul', la doar Ye - o reflecție a bunătății, răului, confuziei noastre, totul”, a adăugat acesta.

Artistul și-a schimbat deja numele profilului de Twitter în „Ye” și acesta este și numele albumului pe care l-a lansat în 2018.

Kanye West și Kim Kardashian s-au despărțit în luna februarie a acestui an și au depus actele de divorț.