​Actorul american Michael K. Williams, "Omar" în seria-cult "The Wire", care a fost găsit decedat la domiciliul său din New York la 6 septembrie, a murit din cauza unei supradoze "accidentale" de fentanil, heroină şi cocaină, au anunţat vineri serviciile medicale newyorkeze, informează AFP şi Reuters.

Michael K. Williams Foto: Rodrigo Varela / Getty Images / Profimedia Images

Potrivit Biroului de Medicină Legală din oraşul New York, care a calificat decesul "accidental", Michael K. Williams a murit la vârsta de 54 de ani ca urmare a unei intoxicaţii acute cauzate de efectele combinate provocate de fentanil (un opioid puternic), p-fluorofentanil, heroină şi cocaină".

Actorul a fost găsit decedat în apartamentul său din Williamsburg, Brooklyn, cartierul din New York unde a crescut.

Michael K. Williams, al cărui chip era brăzdat de o cicatrice prelungă, a devenit cunoscut şi apreciat datorită rolului Omar Little, personaj atipic din seria "The Wire" de David Simon.

În acest plonjon captivant în viaţa de zi cu zi a cartierelor sărace din Baltimore, interpretarea de către Michael K. Williams a rolului unui infractor homosexual singuratic, cu principii şi cod moral, a fost salutată de critici şi public.

Într-un interviu acordat postului de radio american NPR în 2016, actorul a povestit despre propria luptă pe care a dus-o cu dependenţa de droguri în viaţa reală în timp ce juca în "The Wire".

Michael K. Williams a fost nominalizat de cinci ori la premiile Emmy, ultima dată în 2021 pentru rolul din serialul "Lovecraft Country", dar nu a câştigat această recompensă prestigioasă din industria de televiziune.

Pe lângă rolul din "The Wire", actorul Michael K. Williams, care a avut o carieră notabilă în televiziune, a jucat şi în alte producţii TV de mare succes, precum "Boardwalk Empire" (2010-2014), "The Night Of" (2016) şi "When They See Us" (2019).

El a interpretat, de asemenea, roluri memorabile pe marile ecrane şi a jucat în mai multe filme, precum "12 Years a Slave" (2013), dar şi în lungmetrajul TV "Bessie" (2015). (Agerpres)