Ioana Chicet-Macoveiciuc, autoarea blogului de parenting Prințesa Urbană și autoare de cărţi pentru copii, a anunțat joi că pleacă împreună cu familia din România spre Olanda. ”Sigur că plecăm mai mult pentru copii, dar nu vreau să fiu ipocrită, aşa că o să recunosc că plec în primul rând pentru mine, pentru noi”, a spus bloggerița într-un clip pe Facebook adresat celor aproape 240.000 de urmăritori.

Ioana Macoveiciuc / Printesa UrbanaFoto: Captura video

„În momentul în care o să urc acest clip pentru voi noi vom fi deja în avion și pentru prima oară în viaţa noastră cu bilet doar dus. Ne-am hotărât să plecăm după mulţi ani în care am făcut tot ce-am putut să contribui la schimbarea lucrurilor care atât de tare mă întristează şi mă frustrează şi mă supără aici. Din păcate nu mai am resurse, am obosit şi nici nu cred că vreo schimbare importantă se va mai întâmpla pe parcursul vieţii mele. Sigur că plecăm mai mult pentru copii, dar nu vreau să fiu ipocrită, aşa că o să recunosc că plec în primul rând pentru mine, pentru noi. Cred că avem dreptul să trăim liniştiţi, fără să ne enervăm de zeci de ori pe zi din lucruri care nu ţin de noi şi oricât am face noi eforturi ele nu se vor îmbunătăţi în viitorul apropiat. E o decizie la care am ajuns cu multă-multă tristeţe, pentru că avem atât de mulţi oameni dragi aici, locuri dragi, am construit atâta“, a spus Ioana Macoveiciuc.

Ioana Macoveiciuc a motivat alegerea Olandei pentru că e o țară mai liniștită și mai relaxată.

„Am ales Olanda pentru că ni se pare un loc în care copilul este în centrul multor lucruri şi pentru că e un loc curat, liniştit, oamenii fac sport, sunt mai relaxaţi, au nivel de trai şi un ritm mai potrivite cu ce ne dorim şi noi“, a spus autoarea de cărți pentru copii în clipul său.

Ea a mărturisit că simte în continuare plecarea ca pe o dezrădăcinare și îi vine greu, dar și multe emoții de nerăbdare.

”Va trebui să ne adaptăm cu toţii într-un loc cu o limbă pe care nu o înţelegem, dar sunt convinsă şi încrezătoare că vom fi bine. Suntem oameni muncitori, respectăm regulile, cred că ne vom adapta în cele din urmă”, a spus ea.

Citește și:

Cum și când vorbim cu copiii despre Moș Crăciun? Prințesa Urbană: Pentru mine e esențial ca părintele să spună adevărul / Sfaturi și recomandări de la psihologi