Rapperul miliardar american Kanye West a avertizat vineri că noul său album nu va fi disponibil pe marile platforme de streaming, ci exclusiv pe propriul dispozitiv „Stem Player”, un răspuns al artistului la „opresiunea industriei muzicale”, scrie AFP.

Kanye WestFoto: RICHARD ELLIS / UPI / Profimedia

Artistul în vârstă de 44 de ani, cunoscut pentru excentricitățile și schimbările de dispoziție, a anunțat pe Instagram că fanii săi pot asculta diferite piese muzicale de pe viitorul său album „Donda 2” – voce, tobe, bas și voce – pe „Stem Player”.

Pe fani îi va costa 200 de dolari începând cu 22 februarie.

„Companiile de tehnologie au făcut muzică aproape gratuită, așa că dacă nu plătești pentru adidași și tururi, nu mănânci”, a scris miliardarul pe contul său de Instagram.

"Artiștii de astăzi colectează doar 12% din banii câștigați de industria muzicălă. Este timpul să eliberăm muzica de acest sistem de opresiune", a spus Kanye West, făcand apel la colegii de breaslă "să preia controlul și să-și construiască propriul" sistem.

"Nimeni nu mă poate plăti pentru a fi lipsit de respect. Ne-am stabilit propriul preț pentru arta noastră", spune Kanye West, care acum își spune Ye.