Fostul campion american de box Mike Tyson nu va fi urmărit penal pentru că a lovit luna trecută un pasageragitat și probabil băut care îl deranja într-un avion, a declarat procurorul din California care a investigat incidentul, potrivit presei americane, citată de AFP.

Mike TysonFoto: Aurora Rose / Shutterstock Editorial / Profimedia

Decizia "se bazează pe circumstanțele care au condus la confruntare", așa cum reiese din înregistrările video și din mărturii, în special "comportamentul victimei", a precizat într-un comunicat procurorul districtului din comitatul San Mateo, Steve Wagstaffe.

Incidentul a avut loc pe 20 aprilie, înainte de decolarea unui zbor JetBlue de la San Francisco spre Florida. Fostul boxer, în vârstă de 55 de ani, l-a lovit în mod repetat pe pasager la câteva minute după ce s-a îmbarcat.

Bărbatul în vârstă de 36 de ani părea să fie beat și îi ironiza grosolan pe pasagerii care se urcau în avion, a declarat procurorul Wagstaffe pentru Los Angeles Times. De asemenea, s-a raportat că o sticlă de apă din plastic a fost aruncată spre Mike Tyson, care era așezat în fața pasagerului respectiv.

"Aceasta nu este o chestiune penală", a declarat procurorul, adăugând că "dacă părțile doresc să continue un proces civil, acest lucru se poate face indiferent de această decizie.

Nici victima și nici Mike Tyson nu au dorit să fie formulate acuzații penale, a precizat procurorul în declarația sa.

Fostul campion a fost dat jos din avion în urma incidentului.

Mike Tyson este una dintre cele mai emblematice figuri din istoria boxului.