Jurații americani din procesul Deep vs. Heard - cinci bărbați și două femei - au decis miercuri după trei zile de deliberări că Amber Heard l-a calomniat pe Johnny Deep.

Amber HeardFoto: Evelyn Hockstein / AP - The Associated Press / Profimedia Images

Actrița Amber Heard l-a defăimat pe fostul ei soț Johnny Depp, descriindu-se ca victimă a violenței domestice, a concluzionat miercuri un juriu al unui tribunal american, la finalul unui proces de mare anvergură care a oferit o privire intimă asupra celor două vedete de la Hollywood.

Cei șapte jurați au răspuns afirmativ atunci când au fost întrebați dacă titlul și două pasaje ale unui articol de opinie publicat în 2018 de Amber Heard conțineau afirmații defăimătoare despre Johnny Depp, potrivit deciziei lor.

Juriul i-a acordat actorului daune de 15 milioane de dolari.

Heard, calomniată de avocatul lui Johnny Deep

Totuși, juriul a constatat că și Heard a fost calomniată de avocatul actorului și a primit o despăgubire de 2 milioane de euro.

Cei șapte jurați au constatat că avocatul lui Depp, Adam Waldman, a făcut comentarii defăimătoare atunci când a calificat acuzațiile de abuz sexual ale lui Amber Heard drept o „cascadorie" în ziarul Daily Mail în 2020.

Cazul pe scurt:

Jurații au primit vineri de la judecătorul Penney Azcarate un document care conținea 24 de întrebări despre afirmația lui Depp și 18 despre cea a lui Heard.

Starul din saga "Pirații din Caraibe" a dat-o în judecată pe fosta sa soție la tribunalul din Fairfax, în apropiere de Washington, pentru un articol de opinie publicat de Washington Post în 2018, în care a spus că este "o figură publică care reprezintă violența domestică".

Deși nu este menționat, Johnny crede că articolul de opinie i-a distrus cariera și reputația și cere daune de 50 de milioane de dolari.

Amber Heard, care a apărut în "Justice League" și "Aquaman", a contraatacat și cere o sumă dublă.

Actrița în vârstă de 36 de ani susține că a fost defăimată de un fost avocat al lui Deep, care a calificat acuzațiile sale de violență domestică drept o "farsă" în aprilie 2020.

Este vorba de trei pasaje din editorialul lui Amber Heard și de trei declarații ale lui Adam Waldman, avocatul actorului.

Jurații trebuie să stabilească în unanimitate dacă fiecare pasaj este defăimător.

Dar, pentru a acorda despăgubiri, trebuie să se stabilească dacă autorul declarațiilor a acționat cu "rea intenție", știind că acestea sunt false, o subtilitate juridică privind personalitățile publice.