Brad Pitt susţine că fosta sa soție Angelina Jolie, „nu a contribuit cu nimic” la succesul afacerii lor cu vinuri şi că a afectat reputaţia acesteia atunci când a decis să vândă jumătatea ei din companie către un partener străin, informează revista People, citată de Agerpres.

Brad Pitt si Angelina JolieFoto: Reuters

În 2008, cei doi actori americani, care au împreună şase copii, au cumpărat pachetul majoritar de acţiuni în compania care gestionează Chateau Miraval şi podgoria sa din sudul Franţei, unde s-au şi căsătorit în 2014 şi unde au petrecut mai multe vacanţe în familie pe durata relaţiei lor.

În cea mai recentă plângere depusă de Brad Pitt în cadrul bătăliei sale judiciare cu Angelina Jolie privind vânzarea Castelului Miraval, starul de la Hollywood în vârstă de 58 de ani afirmă că fosta lui soţie, în vârstă de 47 de ani, „a încercat în mod intenţionat să îl rănească” atunci când şi-a vândut acţiunile pe care le deţinea în acea companie producătoare de vinuri.

Brad Pitt afirmă că el şi Angelina Jolie au fost de acord să nu îşi vândă niciodată acţiunile deţinute în afacerile de familie fără consimţământul celuilalt.

Ce susțin avocații lui Brad Pitt

Avocaţii lui Brad Pitt au declarat în acele documente, depuse vineri la Tribunalul Superior din Los Angeles, că domeniul Miraval devenise „pasiunea lui” şi un proiect care a devenit „o afacere globală de multe milioane de dolari şi unul dintre cei mai apreciaţi producători de vin rosé din lume” datorită muncii sale.

Actorul a acuzat-o pe Angelina Jolie că „nu a contribuit cu nimic la succesul domeniului Miraval”.

Actorul pretinde că Angelina Jolie a plănuit să îşi vândă acţiunile în octombrie 2021 către Tenute del Mondo, un grup care este „înclinat să preia controlul asupra Miraval” şi care este „deţinut indirect şi controlat de Yuri Shefler, miliardarul rus care controlează Stoli Group”.

Angelina Jolie și Brad Pitt au divorțat în 2016

„Jolie a continuat şi a parafat pretinsa vânzare în secret, acţionând în mod intenţionat pentru a-i ascunde lui Brad Pitt acest lucru şi fiind conştientă că încălca drepturile contractuale ale lui Pitt”, au precizat avocaţii actorului.

Angelina Jolie, care a depus actele de divorţ în 2016, a primit iniţial din partea unei instanţe, în septembrie 2021, dreptul de a vinde partea sa din compania de vinuri. A

Avocaţii lui Brad Pitt mai spun că Yuri Shefler a lansat o operaţiune de preluare ostilă a domeniului Miraval şi încearcă să obţină „informaţii confidenţiale în beneficiul companiei sale concurente”.

Brad Pitt solicită daune „cu o valoare ce va fi stabilită de tribunal” şi a cerut ca tranzacţia realizată de Angelina Jolie să fie declarată „nulă şi neavenită”. Actorul a cerut şi ca acest proces să fie judecat de un juriu.

Anul trecut, Brad Pitt a obţinut custodia comună a copiilor săi cu Angelina Jolie, la aproape 6 ani după cererea de divorț înaintată de aceasta.