Asociaţia care gestionează Globurile de Aur va transfera organizarea acestei gale unei organizații conduse de miliardarul american Todd Boehly, după ce premiile hollywoodiene au căzut în dizgraţie şi boicotate de mai multe personalităţi ale industriei cinematografice americane, informează AFP.

Globurile de AurFoto: movies.mxdwn.com

Membrii Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association - HFPA), compusă din jurnalişti care scriu pentru publicaţii din străinătate şi acuzată de corupţie, rasism şi amatorism, au votat joi pentru ca Globurile de Aur să fie administrate de miliardarul american Todd Boehly, care ocupa deja funcţia de director interimar al asociaţiei, notează Agerpres.

Globurile de Aur, care deschid sezonul marilor premii cinematografice, au fost boicotate în acest an de starurile de la Hollywood, care au criticat organizaţia HFPA pentru lipsa ei de diversitate şi de transparenţă.

Un important post TV a renunțat la difuzarea galei Globurilor de Aur

Postul de televiziune NBC a renunţat la difuzarea galei Globurilor de Aur, care ocupa în mod tradiţional locul al doilea în topul audienţelor din această industrie după gala premiilor Oscar.

"Am luat o hotărâre decisivă pentru a merge înainte, să ne transformăm şi să ne adaptăm în faţa unei concurenţe tot mai puternice între galele de decernare a unor premii cinematografice şi pe piaţa jurnalismului", a declarat într-un comunicat Helen Hoehne, preşedintele HFPA.

HFPA va rămâne o organizaţie fără scop lucrativ, în timp ce o companie va fi creată pentru gestionarea Globurilor de Aur.

La conducerea acesteia din urmă se va afla Todd Boehly, un om de afaceri american. El deţine un număr important de acţiuni în clubul englez de fotbal Chelsea şi în echipa americană de baseball Los Angeles Dodgers.