Compania Netflix Inc. le-a dat în judecată vineri pe creatoarele unui musical neautorizat care se inspiră din popularul său serial „Bridgerton”, acuzându-le de încălcarea drepturilor de autor după ce au creat o anumită cerere în rândul publicului pentru acea producţie teatrală prin intermediul unor conţinuturi online publicate pe platforma de socializare TikTok.

Bridgerton. Sezonul 1Foto: Netflix.com

Plângerea a fost depusă împotriva lui Abigail Barlow şi Emily Bear la Tribunalul Federal din Washington, la trei zile după o reprezentaţie sold-out a spectacolului „The Unofficial Bridgerton Musical”, care a fost organizată la Kennedy Center din capitala Statelor Unite, relatează Agerpres.

Un avocat al celor două acuzate a refuzat deocamdată să facă declaraţii pe această temă, spunând că doreşte să analizeze mai întâi plângerea depusă în instanţă.

Serialul „Bridgerton”, lansat pe 25 decembrie 2020 şi inspirat din romanele de dragoste publicate de scriitoarea Julia Quinn, a atras 82 de milioane de spectatori în primele patru săptămâni de difuzare pe Netflix a primului său sezon, stabilind un record de audienţă la acea vreme. Serialul a continuat apoi cu cel de-al doilea sezon, difuzat în 2022, precum şi cu un serial de tip spin-off şi un eveniment-live, „The Queen's Ball”, găzduit în şase oraşe.

Musicalul creat de Abigail Barlow şi Emily Bear, jucat cu casa închisă la Kennedy Center din Washington

Managerii de la Netflix afirmă că după premiera din 2020 a serialului „Bridgerton”, cele două acuzate au început să publice o serie de mesaje şi conţinuturi online despre această producţie pe TikTok, unde au împreună 2,4 milioane de admiratori, inclusiv cântece inspirate din personajele, scenele, dialogurile şi intrigile serialului.

Platforma de streaming a precizat că le-a avertizat pe cele două acuzate în repetate rânduri şi le-a cerut să se oprească, însă ele şi-au continuat planurile ce vizau lansarea unui album, intitulat „The Unofficial Bridgerton Musical”, care a câştigat între timp un premiu Grammy, şi a unei producţii teatrale de tip musical.

În această săptămână, musicalul creat de Abigail Barlow şi Emily Bear a fost jucat cu casa închisă la Kennedy Center din Washington, unde Netflix organizase la rândul său un eveniment propriu inspirat din „Bridgerton”.

Fanii serialului atraşi la Kennedy Center ar fi participat, altfel, la evenimentul „Bridgerton Experiment” organizat de Netflix şi au fost astfel induşi în eroare, crezând că platforma de streaming ar fi aprobat producţia neautorizată creată de Barlow şi Bear, au precizat reprezentanţii companiei americane.

O reprezentaţie a aceluiaşi musical neautorizat este programată pentru luna septembrie la Royal Albert Hall din Londra, afirmă iniţiatorii procesului.