Celebrul cântăreț britanic Sting a catalogat războiul din Ucraina ca fiind "o absurditate bazată pe o minciună" în cadrul unui concert susținut sâmbătă la Varșovia, transmite Sky News.

StingFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Fostul lider al trupei rock The Police a întrerupt sâmbătă seară un concert susținut pe Stadionul Național din capitala Poloniei, Varșovia, pentru a-și avertiza fanii că democrația este atacată la nivel mondial după ce Rusia a invadat Ucraina.

Sting i-a cerut unui actor polonez popular, Maciej Stuhr, să urce pe scenă în timpul show-ului pentru a traduce mesajul său: democrația este "în mare pericol de a fi pierdută dacă nu o apărăm".

"Alternativa la democrație este o închisoare, o închisoare a minții. Alternativa la democrație este violența, opresiunea, închisoarea și tăcerea", a spus Sting.

În timpul discursului, fanii l-au aplaudat pe artistul în vârstă de 70 de ani.

"Războiul din Ucraina este o absurditate bazată pe o minciună. Dacă înghițim această minciună, minciuna ne va mânca", a mai spus Sting în fața numeroșilor admiratori de pe Stadionul Național din Varșovia.

Sting probabil că se referă la justificările pe care Rusia a încercat să le ofere pentru invazia sa, inclusiv afirmația că urmărește să "denazifice" Ucraina.

După discursul său, Sting a cântat piesa Fragile, ale cărei versuri spun că "nimic nu vine din violență și nimic nu ar putea veni vreodată".

-------