O continuare a thrillerului psihologic Joker, premiat cu Oscar, bazat pe unul dintre cei mai cunoscuți răufăcători din benzile desenate, va fi lansată în cinematografe pe 4 octombrie 2024, a anunțat miercuri un purtător de cuvânt al distribuitorului de filme Warner Bros, transmite Reuters.

Joaquin Phoenix a câștigat premiul Oscar pentru interpretarea din JokerFoto: DC COMICS-DC ENTERTAINMENT - Album / Album / Profimedia

Joker 2 îl va avea ca protagonist pe Joaquin Phoenix care își va relua rolul personajului principal, care i-a adus premiul Oscar pentru cel mai bun actor în filmul original din 2019.

Joker, care a fost nominalizat la Oscar la categoria "cel mai bun film" şi câştigat statueta pentru "cea mai bună muzică originală", a fost regizat şi produs de Todd Phillips, care a scris scenariul împreună cu Scott Silver, notează news.ro

Pelicula prezintă povestea inamicului înrăit al supereroului DC Comics Batman, potrivit purtătorului de cuvânt al studioului.

Pelicula Joker povestea suferinţele, umilinţele şi nebunia lui Arthur Fleck, actor şi clovn care se lupta să găsească succesul şi respectul.

Lady Gaga ar interpreta-o pe Harley Quinn

Warner Bros. nu a oferit alte detalii despre sequel, dar publicaţia Variety a anunţat că noua producţie va fi un musical, în care Lady Gaga ar trebui să o interpreteze pe partenera de conspiraţii a lui Joker, Harley Quinn.

Phoenix, în vârstă de 47 de ani, cunoscut pentru interpretarea unor personaje cu probleme emoţionale, a fost apreciat pentru unul dintre cele mai înfricoşătoare şi tulburătoare roluri din cinematografia modernă.

A fost al doilea interpret care a câştigat un premiu Oscar pentru interpretarea lui Joker, după Heath Ledger care a câştigat postum Oscarul pentru "cel mai bun actor în rol secundar" pentru interpretarea sa din 2008 a personajului din "The Dark Knight".

Anunțul privind data lansării continuării peliculei Joker vine la doar o zi după ce studioul american Warner Bros. a decis să nu mai lanseze superproducţia Batgirl, cu cântăreața și actrița americană Leslie Grace în rol principal, în cinematografe sau pe platformele de streaming, un caz unic în istoria blockbusterelor, relatează revista Variety, citată de News.ro.