Îmbrăcat într-un costum negru strălucitor și purtând ochelari portocalii, muzicianul în vârstă de 75 de ani s-a așezat la pian, pe peluza de sud a Casei Albe, scrie RFI. „Nici nu știu ce să spun, ce grozăvie...”, a glumit John în timp ce urca pe scenă pentru a interpreta hitul său din 1970 „Your Song”. „Am mai jucat în locuri frumoase, dar acesta este probabil cireașa de pe tort”.

Elton JohnFoto: Flickr

La eveniment au fost invitate aproximativ 2.000 de persoane, incluzând activiști politici, activiști LGBTQ, profesori și alții. De asemenea, au fost prezenți și câștigătoarea Premiului Nobel pentru Pace Malala Yousafzai și fosta campioană de tenis Billie Jean King, a anunțat Casa Albă într-un comunicat.

„Este clar că muzica lui Elton John ne-a schimbat viețile”, a spus Biden. Cântărețul a vorbit despre importanța luptei împotriva HIV/SIDA și a mulțumit Statelor Unite pentru rolul lor în lupta împotriva virusului. Potrivit Casei Albe, evenimentul de vineri a fost menit să celebreze puterea unificatoare a muzicii.

John, care se afla într-un turneu maraton de adio, i-a mulțumit lui Biden pentru invitație și l-a lăudat și pe fostul președinte al SUA George W. Bush.

La sfârșitul spectacolului, Biden l-a surprins pe John oferindu-i Medalia Națională de Științe Umaniste. „Eu nu sunt niciodată uluit”, a spus Elton John vizibil emotionat. — Dar de data asta, recunosc: sunt uluit.