La mai puțin de un an de la scandalul provocat de palma dată de Will Smith la gala premiilor Oscar, Apple a anunțat luni că va lansa în decembrie noul său film "Emancipation", cu actorul în rolul principal, potrivit AFP.

Will Smith l-a pălmuit pe Chris Rock, pe scenă, în timpul galei Oscar 2022Foto: Myung Chun/Los Angeles Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

Profesioniștii de la Hollywood mizau pe o amânare a acestui film istoric despre sclavie, din cauza scandalului generat de Smith când l-a pălmuit în martie anul trecut pe gazda Oscarurilor, comediantul Chris Rock. O scăpare condamnată pe scară largă, care i-a adus o interdicție de 10 ani la ceremonie.

În ciuda controversei, Apple va lansa "Emancipation" în cinematografele din SUA pe 2 decembrie, înainte de a-l lansa pe platforma de streaming Apple TV+ în săptămâna următoare.

Această sincronizare permite companiei să nominalizeze filmul la viitoarele Oscaruri, imediat după ce a devenit prima platformă de streaming care a câștigat premiul pentru cea mai bună imagine la ultima ceremonie pentru lungmetrajul "CODA".

Smith a păstrat liniștea de la ultima ediție a premiilor Oscar, când a câștigat premiul pentru cel mai bun actor pentru interpretarea sa din "Metoda Williams", la câteva minute după ce l-a pălmuit pe Chris Rock, care ironizase alopecia soției sale Jada Pinkett Smith.

Fostul "Fresh Prince of Bel-Air" și-a cerut scuze public la scurt timp după incident. În iulie, el a postat, de asemenea, un videoclip pe rețelele de socializare care sugera o întâlnire cu comediantul.

Actorul în vârstă de 54 de ani a demisionat de la Premiile Academiei de Film. Academia i-a interzis accesul la ceremonie timp de 10 ani, dar nu există niciun motiv pentru care să nu fie nominalizat în competiție. Oscarul pentru cel mai bun actor nu i-a fost retras în ciuda scandalului.

În "Emancipation", joacă rolul unui sclav fugar în mlaștinile din Louisiana, în speranța de a ajunge în Țara Nordului, care însemna libertate pentru afro-americanii din America secolului al XIX-lea.

Filmul a fost regizat de Antoine Fuqua, al cărui film din 2001, "Training Day", i-a adus lui Denzel Washington premiul Oscar pentru cel mai bun actor.

"Emancipation" trebuia inițial să fie filmat în Georgia, dar producția a fost mutată în Louisiana după ce în statul sudic a fost adoptată o lege controversată, despre care mai multe ONG-uri au spus că avea ca scop descurajarea votului afro-americanilor.