​Emblematicul actor american Kevin Bacon, cunoscut pentru filme ca „JFK”, „Apollo 13” sau „A Few Good Men”, printre multe altele, spune că el și soția sa și-au pierdut majoritatea banilor în schema Ponzi pusă la cale de fostul finanțist Bernie Madoff, relatează Insider.

Kevin Bacon alaturi de sotia sa, actrita Kyra SedgwickFoto: HFPA / Zuma Press / Profimedia Images

Actorul în vârstă de 64 de ani a vorbit despre acest lucru într-un episod recent al podcastului „SmartLess” găzduit de actorii Jason Bateman, Sean Hayes și Will Arnett, dezvăluind că el și soția sa, actrița americană Kyra Sedgwick au avut „majoritatea banilor la Madoff”.

„Evident, există o lecție de viață aici. Dacă ceva sună prea bine să fie adevărat, este prea bun să fie adevărat”, a afirmat acesta.

Apelând la clișeul clasic cu „ce nu te ucide te face mai puternic”, Kevin Bacon a mai povestit despre atitudinea sa și a soției sale după ce imperiul financiar de carton construit de finanțistul american s-a năruit:

„Am ajuns până aici. Copiii noștri sunt sănătoși. Noi suntem sănătoși. Hai să vedem ce lucruri bune avem. Încă putem munci amândoi”.

El a mai precizat că ulterior cuplul a reușit să recupereze o parte a banilor de la fondul de investiții al lui Madoff care s-a dovedit a fi cea mai mare schemă piramidală din istoria Wall Street. Finanțistul a murit în închisoare în luna aprilie a anului trecut.

Kevin Bacon spune că nu se plânge de bani

Deși Bacon nu a spus câți bani a pierdut exact, se pare că atitudinea nu foarte negativistă față de pierdere a fost răsplătită, cuplul reușind în cei 13 ani de la prăbușirea schemei piramidale să strângă împreună o avere de 45 de milioane de dolari, potrivit revistei Entrepreneur.

De altfel, el a conștientizat în timpul podcastului că „nu cred că oamenii vor fi fericiți să mă audă plângându-mă de bani”.

„Cu siguranță te enervezi și chestii dar trebuie să spun că au existat mult mai mulți oameni care au fost mult mai afectați decât noi - oameni bătrâni, persoane ale căror economii pentru pensie au fost decimate complet. Deci mereu va fi cineva care a pățit-o mai rău decât tine”, a adăugat el.

El a făcut afirmații similare într-un interviu acordat cotidianului The Guardian în 2017, după ce jurnaliștii britanici l-au întrebat despre zvonurile apărute în presă că ar fi fost unul dintre cei care au pierdut „milioane” în schema Ponzi.

Actorul a spus atunci că nu vrea să distragă atenția de la „victimele adevărate”.

Iar Bacon are motive de mândrie și ca părinte, „Smile”, ultimul film în care a jucat fiica sa și a lui Sedgwick, Sosie Bacon, menținându-se pentru a doua săptămână consecutiv pe prima poziție la box office-ul nord american.